Αρχική Νέα Τοπικά ΛΑΣ: για τη δασοπροστασία λύση δεν είναι μόνο οι εθελοντές

ΛΑΣ: για τη δασοπροστασία λύση δεν είναι μόνο οι εθελοντές

17

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

 

 

 

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

 

    Ενώ έχουμε πλησιάσει αρκετά την καλοκαιρινή περίοδο και λόγω των μέχρι τώρα βροχοπτώσεων, τα χόρτα στις άκρες των δρόμων-ειδικά στις αγροτικές περιοχές, υπερβαίνουν το ένα μέτρο και υπάρχει άμεσος κίνδυνος πυρκαγιάς, τίποτα δε γίνεται. Όσο περνάν οι μέρες η κατάσταση γίνεται πιο εκρηκτική και κανένα μέτρο για την πρόληψη και πυροπροστασία δεν έχει ληφθεί ούτε από το δήμο ούτε από την περιφέρεια

. Οι όποιες συσκέψεις της περιφέρειας με τους εμπλεκόμενους δήθεν φορείς, είναι μέτρα εντυπωσιασμού και εναπόθεση της ευθύνης της πυροπροστασίας στην αποδεκατισμένη Πυροσβεστική Υπηρεσία του δήμου μας  και στους εθελοντές πυροσβέστες. Αφού ακόμα ούτε τους εποχιακούς δασοπυροσβέστες δεν έχουν προσλάβει, αλλά ούτε και το πυροσβεστικό κλιμάκιο της ΜΑΕΔΥ έχει εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο (πιλότοι, τεχνικοί  , ελικόπτερο κλπ).

 Πλησιάζει λοιπόν ο Ιούνης με ασυντήρητα οχήματα, ασυντήρητες δεξαμενές, ακαθάριστες αντιπυρικές ζώνες, χωρίς διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών. Αλήθεια πώς θα γίνει η καταστολή τυχόν πυρκαγιών;

   Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  παρακολουθεί και εκφράζει την αγωνία της  για την κατάσταση που υπάρχει μέχρι σήμερα. Την αδιαφορία της κυβέρνησης και το «δήθεν» ενδιαφέρον της Περιφέρειας Β.Α.Αιγαίου και λέμε δήθεν, γιατί μόνο λόγια και δελτία τύπου είδαμε μέχρι τώρα και συσκέψεις με εθελοντές, που δεν υποτιμάμε, ούτε παραγνωρίζουμε την όποια καλή διάθεση από τους συμπολίτες μας και όχι μόνο από αυτούς. Όμως το όποιο ενδιαφέρον στην πράξη φαίνεται, με έργα.

Τα έργα όμως του δήμου μας όμως είναι μηδενικά σε αυτόν τον τομέα γι αυτό και θα φέρουμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, αν και ο πρόεδρος μέχρι τώρα αρνείται σχεδόν το σύνολο των θεμάτων που θέτουμε να τα εισάγει στην ημερήσια διάταξη.

   Όλα όσα αναφέρουμε, μας γεμίζουν ανησυχία για το τι θα γίνει το καλοκαίρι στο δήμο μας, αλλά και στην Περιφέρεια και τότε πλέον, αν συμβεί κάτι, θα τρέχουν όλοι επί τόπου, για να διαπιστώσουν τι έφταιγε.

     Κύριοι της Κυβέρνησης, του Δήμου και της Περιφέρειας, πάρτε μέτρα για την πρόληψη, έστω και καθυστερημένα, πριν είναι πολύ αργά. Γιατί τότε η καταστολή και οικονομικά θα στοιχίσει περισσότερο, αλλά και το φυσικό περιβάλλον θα έχει καταστραφεί που η αξία του δεν έχει μέτρο εκτίμησης.

-Επανδρώστε τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δασικής Υπηρεσίας, με μόνιμο αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό, ικανό να διανοίγει, να συντηρεί αντιπυρικές ζώνες, να καθαρίζει τις παρυφές των δρόμων και τους χώρους γύρω από τα δάση και εγκαταλειμμένες περιοχές, σχολεία, νοσοκομείο κ.λ.π.

 -Φτιάξτε υποδομές συλλογής, αποθήκευσης και διοχέτευσης νερού σε χώρους κοντά σε δασικές εκτάσεις.

 – Εξοπλίστε τα οχήματα με σύγχρονους εξοπλισμούς, τέτοιους που να βοηθάνε στη δουλειά των εργαζομένων στις υπηρεσίες πυρόσβεσης.

  – Ανακαινίστε και εκσυγχρονίστε το στόλο των οχημάτων της πυροσβεστικής και δασικής υπηρεσίας.

  – Άμεση εγκατάσταση της ΜΑΕΔΥ στο αεροδρόμιο.

   Τώρα άμεσα ενιαίος δημόσιος φορέας προστασίας της δασικής περιουσίας και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δασοπυρόσβεσης, μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων εποχιακών.

  

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιώργος Μπριλής: Με αφορμή την Άλωση της Πόλης
Επόμενο άρθροΚλειστό λόγω κρουαζιεροπλοίου την Τετάρτη, το βορειοδυτικό τμήμα της προκυμαίας