Αρχική Νέα Τοπικά Δικαίωση για τους συμβασιούχους ανάπηρους του προγράμματος “3+1”

Δικαίωση για τους συμβασιούχους ανάπηρους του προγράμματος “3+1”

10

 
Ανοίγει το δρόμο για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, για όσα άτομα με αναπηρία είχαν προσληφθεί με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 3+1 χρόνια, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνει 13 εργαζόμενους με αναπηρία.
Σε σχετικό δελτίο τύπου η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΑΜΕΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ αναφέρει:

 


 Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

 

 Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 1580/26.5.2011 Δελτίο Τύπου, που εξεδόθη από την ΕΣΑμεΑ, το Μον. Πρωτ. Αθηνών δικαίωσε 13 εργαζόμενους με αναπηρία, που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη με στόχο την ανανέωση των συμβάσεών τους.

 Συγκεκριμένα: οι εργαζόμενοι ΑμεΑ, που είχαν προσληφθεί με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 3+1 χρόνια και ενώ έληγε η σύμβασή τους, το δικαστήριο αποφάσισε τη δυνατότητα μετατροπής των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Συντάγματος. Το Πρωτοδικείο  αναγνώρισε ότι «το άρθρο 21 παρ. 6 του Συντάγματος, που αναφέρει ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, είναι πιο ειδική διάταξη και υπερισχύει της διάταξης του άρθρου 103 παρ. 7,8, που προβλέπει την απαγόρευση της μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, στο δημόσιο τομέα».

Η  απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για όλα τα άτομα με Αναπηρία που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, εφόσον αυτά προσφύγουν δικαστικώς και εφόσον δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη της τελευταίας χρονικά σύμβασής τους».

 Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου καλεί όλα τα μέλη, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, να κάνουν χρήση προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη. Παράλληλα, η επίδραση αυτής της δικαστικής απόφασης πρέπει να είναι ευρύτατη και τόσο η ΕΣΑμεΑ όσο και η ΠΟΑμεΑΒΑ καλούμε την κυβέρνηση να διασφαλίσει να προασπίσει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους εφαρμόζοντας τη Συνταγματική επιταγή για την αναπηρία, που πρέπει να είναι ακόμη πιο αυστηρή σε περιόδους κρίσης.

 Για περισσότερες πληροφορίες : Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου, τηλ. 22710 20034.

                                                                

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

 

ΤΟ Δ.Σ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιώργος Μπριλής: Με αφορμή την Άλωση της Πόλης
Επόμενο άρθροΚλειστό λόγω κρουαζιεροπλοίου την Τετάρτη, το βορειοδυτικό τμήμα της προκυμαίας