Αρχική Νέα Τοπικά Ενημέρωση από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ: Το Ι.Κ.Α. περικόπτει όλα τα αναπηρικά βοηθήματα...

Ενημέρωση από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ: Το Ι.Κ.Α. περικόπτει όλα τα αναπηρικά βοηθήματα έως και 50%!

14

Τη μείωση των ποσών που συμμετέχει για την αγορά αναπηρικών βοηθημάτων για την αποκατάσταση και για την ανεξάρτητη διαβίωση των ασφαλισμένων με αναπηρίες, αποφάσισε το ΙΚΑ σε σχετική συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου .

Τα ποσά που πλέον συμμετέχει το Ι.Κ.Α. μειώθηκαν και μετά τη μείωση είναι κατά 50% λιγότερο από αυτά που συμμετείχε μέχρι πρότινος. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ Δ.Σ. του Ι.Κ.Α.
Σε άρθρο του ο υπεύθυνος του DISABLED.GR Νίκος Βουλγαρόπουλος σημειώνει χαρακτηριστικά:

“Σύντροφοι διαχειριστές του Ι.Κ.Α. πιστέψτε με, έτσι δεν γίνονται οι περικοπές. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να περικόψετε. Δεν έχετε λόγο να περικόπτετε εργαλεία επιβίωσης που έχουν ανάγκη οι άνθρωποι με σοβαρές κινητικές αναπηρίες που είναι πάρα πολύ λίγοι και πιστέψτε με δεν πρόκειται να κάνετε οικονομία ούτε ένα ευρώ γιατί θα τα πληρώσετε στα νοσοκομεία για τη θεραπεία των κατακλίσεων, τη θεραπεία των καταγμάτων και των ουρολοιμώξεων και μάλιστα σε πολλαπλάσιες αξίες.

Το μόνο που θα κερδίσετε είναι να καταστρέψετε μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες, ενώ έχετε ένα τεράστιο τομέα που θα μπορούσατε να κάνετε τρανές περικοπές.

Θα μπορούσατε να περικόψετε μερικές εκατοντάδες υποκαταστημάτων του Ι.Κ.Α., διότι σήμερα αυτά τα υποκαταστήματα θα μείνουν χωρίς δουλειά με πραγματικά ανάπηρους. Η μόνη δουλειά που θα έχουν είναι οι ανάπηροι μαϊμού για να κάνουν πιο πλούσιους τους υπαλλήλους σας που δουλεύουν στις υγειονομικές επιτροπές.

Θα μπορούσατε να περικόψετε τις σπατάλες των κρατικών ιδρυμάτων που εδώ και χρόνια βασανίζουν τους τροφίμους με αναπηρίες.

Κόψτε την μίζα που παίρνουν οι υπάλληλοι σας!

Σύντροφοι συνδικαλιστές για μία ακόμη φορά σας έπιασαν στον ύπνο. Το κακό με αυτόν τον ύπνο είναι πως την ζημιά δεν θα την πληρώσουν μόνο τα μέλη σας. Θα την πληρώσουν όλα τα άτομα με κινητικές αναπηρίες που καλά ή κακά δεν σας προτιμούν.

Προσωπικά περίμενα αυτή την μείωση των ποσών που συμμετέχει το Ι.Κ.Α. για την αγορά των βοηθημάτων για την αποκατάσταση και για την ανεξάρτητη διαβίωση. Όλα έδειχναν πως πρόκειται να γίνουν μεγάλες περικοπές. Για να μην προκαλέσω πανικό δεν είχα γράψει τίποτα στα προηγούμενα τεύχη του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ αλλά και του http://www.disabled.gr/ και πολύ καλά έκανα.

Αυτό όμως που θα γράψω τώρα είναι πως ακόμη δεν φτάσαμε στον πάτο.

Αυτές οι περικοπές είναι μόνο η αρχή.

Σύντροφοι διαχειριστές του Ι.Κ.Α. δεν θα είχα αντίρρηση για τις περικοπές και για τις μειώσεις των χρηματικών ποσών που συμμετέχει το Ι.Κ.Α. για την προμήθεια προϊόντων αποκατάστασης από τους ασφαλισμένους ΕΑΝ και μόνο ΕΑΝ είχατε εμποδίσει τους υπαλλήλους σας των υγειονομικών επιτροπών να εισπράττουν τις μίζες. Όμως δεν το κάνατε και η μίζα καλά κρατεί!

Αυτό από μόνο του είναι άνιση μεταχείριση!

Σύντροφοι διαχειριστές δεν είναι δυνατόν να κρατάτε τους γιατρούς σας ενώ ξέρετε ότι εκβιάζουν για μίζες και την ίδια στιγμή να περικόπτετε τα πάντα από τους ασφαλισμένους.

Είναι άδικο! Και το ξέρετε πως είναι άδικο!

Οι ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α. δεν είναι μόνο αντιμέτωποι με τις περικοπές αλλά είναι αντιμέτωποι και με τις μίζες των υπαλλήλων του Ι.Κ.Α.

Φίλοι και φίλες δεν ανήκω στην νέα μόδα των «αγανακτισμένων» πολιτών. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει από τους αγανακτισμένους πολίτες. Η Ελλάδα θα αλλάξει εάν αλλάξει μόνο από τους απελπισμένους πολίτες που έχουν συνείδηση των πολιτικών που τους οδηγούν στην απελπισία. Αυτή είναι η μία και μοναδική ιστορική αλήθεια!

Καλή σας νύχτα!

Νίκος, “

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΕ ΧΙΟΥ του ΚΚΕ: Συλληπητήρια για τον Παναγιώτη Νεαμονίτη
Επόμενο άρθρο1ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ, από το “ΛΑΘΡΑ;”