Αρχική Νέα Τοπικά Εξηγήσεις Δήμου Χίου για αθίγγανους, με αφορμή δημοσίευμα

Εξηγήσεις Δήμου Χίου για αθίγγανους, με αφορμή δημοσίευμα

7

 Σχετικά με δημοσίευμα στην εφημερίδα Πολίτης με τίτλο «Αθίγγανοι στα σκουπίδια», ο Αντιδήμαρχος Χίου Παντελής Στεφάνου, δίνει τις ακόλουθες εξηγήσεις:
“θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το πρόβλημα που έχει  προκύψει αφορά δύο οικογένειες αθίγγανων, που έχουν εγκατασταθεί παράνομα στο δημοτικό παρκινγκ της οδού Ράμνης και περιφερειακά του Κάστρου και προκαλούν όχληση και ρύπανση στην περιοχή. Να σημειώσουμε ότι οι διαμαρτυρίες των περίοικων είναι έντονες και καθημερινές όπως και οι καταγγελίες γενικότερα για παράνομες πράξεις.

Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να μετεγκατασταθούν (έχουμε τη σύμφωνη γνώμη τους) σε οικόπεδο του δήμου με νερό, ρεύμα και άλλες εγκαταστάσεις στο δρόμο προς το σκουπιδότοπο και όχι στο σκουπιδότοπο όπως αναφέρθηκε. Επαναλαμβάνουμε ότι για την συγκεκριμένη περιοχή έχουμε τη σύμφωνη γνώμη τους. Θα θέλαμε τέλος να σημειώσουμε ότι οι λοιπές οικογένειες αθίγγανων βρίσκονται ή στο Μυρσινίδι ή σε δικό τους ιδιωτικό χώρο και είναι πλήρως ενταγμένοι στην κοινωνία της Χίου”.

Να σημειώσουμε ότι στο πρωτοσέλιδο χθεσινό της, 2/6/11, δημοσίευμα η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ αναφέρει:

ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ «στα σκουπίδια»

Την πρόθεσή του, να μεταφερθούν όλοι οι αθίγγανοι του νησιού σε οριοθετημένο χώρο στην περιοχή του σκουπιδότοπου, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «π», ο αντιδήμαρχος Χίου, Π. Στεφάνου, προκειμένου σύμφωνα με τον ίδιο να σταματήσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παραμονή τους στα εκάστοτε σημεία είτε εντός, είτε εκτός της πόλης.

 

                                                                                                        

                                                                         

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΕ ΧΙΟΥ του ΚΚΕ: Συλληπητήρια για τον Παναγιώτη Νεαμονίτη
Επόμενο άρθρο1ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ, από το “ΛΑΘΡΑ;”