Αρχική Νέα Τοπικά ΚΝΕ- απάντηση στο ΣΚΑΪ για τις Φοιτητικές Εστίες Χίου

ΚΝΕ- απάντηση στο ΣΚΑΪ για τις Φοιτητικές Εστίες Χίου

14

 “Απάντηση στη συκοφαντία του ΣΚΑΙ”, αναφέρει η επικεφαλίδα στην καταγγελλία της ΚΝΕ στη Χίο, σχετικά με σχόλια δημοσιογράφου που αφορούν τις φοιτητικές εστίες την οποία και παρουσιάζουμε:

 “Ο δημοσιογράφος του  ΣΚΑΙ , Πορτοσάλτε , στην εκπομπή του δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο στη στήριξη της ιδιωτικοποίησης των εστιών των πανεπιστημίων  χρησιμοποίησε σαν παράδειγμα ότι στις εστίες τις Χίου η ΚΝΕ νοικιάζει τα δωμάτια . Φάνηκε ακόμα μια φορά πόσο ψεύτης και συκοφάντης είναι με όσους δεν νομιμοποιούν την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου , αντιστέκονται , παλεύουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

 Δεν είναι τυχαίο το διάστημα που γίνεται η επίθεση με ψέματα και λασπολογία στη ΚΝΕ από την εκπομπή του . Την ίδια  ώρα έχει εξαπολυθεί πόλεμος  από την αστική τάξη στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας σε εργασία , υγεία , παιδεία  . Την ώρα  που νομιμοποιούν την παιδική εργασία , διώχνουν τους νέους από την εκπαίδευση και τους στέλνουν νωρίς στη δουλειά και τη στυγνή εκμετάλλευση , που τους θέλουν να δουλεύουν με μειωμένα μεροκάματα και παραπάνω ώρες  . Την ώρα που βάζουν χαράτσι στην υγεία του λαού  .

Τώρα  που προχωράει το σχέδιο που θέλει το πανεπιστήμιο επιχείρηση και τον φοιτητή πελάτη , οι δυνάμεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ πρωτοστατούν στη πάλη για την παιδεία των λαϊκών αναγκών  , οργανώνοντας τον αγώνα και μέσα στα πανεπιστήμια έτσι ώστε να μην πληρώσει ούτε 1 ευρώ κανένας φοιτητής . Διεκδικώντας : δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους .Αυτό ενοχλεί τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ  όπως και ότι έχει να κάνει με την πάλη υπέρ των συμφερόντων  των εργατών  .

Τώρα είναι η ώρα που οργή πρέπει να  γίνει αγώνας οργανωμένος ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματα του . Πάλη για την ανατροπή αυτής της εξουσίας και την οικοδόμηση της λαϊκής εξουσία  που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο , εκεί που η εργατική τάξη θα έχει την εξουσία”.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜεταμεσονύχτιες πυρκαγιές σε Αμάδες και Βίκυ…Τυχαίο;;;
Επόμενο άρθροΘερμή υποδοχή Σκανδαλίδη και από τους Καμπούσους