Αρχική Νέα Τοπικά Αποδοκιμασίες κατά Σκανδαλίδη, από την πίσω πόρτα του κτηρίου της Περιφέρειας έφυγε...

Αποδοκιμασίες κατά Σκανδαλίδη, από την πίσω πόρτα του κτηρίου της Περιφέρειας έφυγε ο υπουργός

6

 

Στο μάτι του κυκλώνα των «αγανακτισμένων», βρέθηκε την Τρίτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, κατά την επίσκεψη του στη Χίο. Εμπορικός σύλλογος, κάτοικοι Κάμπου, καθηγητές ξένων γλωσσών αλλά και το ΠΑΜΕ, Συνασπισμός, ΑΝΤΑΡΣΥΑ του ετοίμασαν «θερμή» υποδοχή.

Μάλιστα παρέμειναν συγκεντρωμένοι μέχρι και τις 8.30 το βράδυ, περιμένοντας την αποχώρηση του υπουργού από το Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας και ενώ συμμετείχε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τελικά ο κ. Σκανδαλίδης αποχώρησε από την πίσω πόρτα, υπό την προστασία των αστυνομικών δυνάμεων, που παράλληλα έστησαν με επιτυχία σχέδιο αποπροσανατολισμού των διαδηλωτών. Αυτοκίνητο εμφανίστηκε προς την οδό Απλωταριάς, στο οποίο και μετακινήθηκαν οι διαδηλωτές μερικοί εκ των οποίων εκτόξευσαν και αυγά, ενώ ο υπουργός προφυλαγμένος από τα ΜΑΤ οδηγήθηκε στο αυτοκίνητο που τον περίμενε πίσω από το ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο. Σύμφωνα με διαδηλωτές, το αυτοκίνητο- αντιπερισπασμός παραλίγο να τραυματίσει και διαδηλωτές.
Λίγο νωρίτερα κάποια αυγά πετάχτηκαν και προς το μέρος του αντιπεριφερειάρχη Χίου Κώστα Γανιάρη που βγήκε από την κεντρική είσοδο του Μεγάρου και χωρίς συνοδεία, χωρίς να δοθεί συνέχεια στο θέμα.

Ο υπουργός έφτασε στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, μία ώρα νωρίτερα από την προκαθορισμένη έναρξη του περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου όπως και η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή. Έτσι οι λίγοι εκείνοι την ώρα συγκεντρωμένοι δεν τους πήραν είδηση και αφού είχαν μπει στο κτήριο προχώρησαν σε γιουχαΐσματα. Λίγο μετά τις 2.00 μ.μ. όμως οι συγκεντρωμένοι έφτασαν τους 500, και με συνθήματα κυρίως από τους «Αγανακτισμένους» που έδιναν το ρυθμό χτυπώντας κατσαρόλες, αλλά και το ΠΑΜΕ, κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική του μνημονίου.

Οι δύο είσοδοι του κτιρίου φυλάσσονταν από δυνάμεις της Αστυνομίας και μάλιστα στην πίσω πλευρά η φρούρηση είχε ανατεθεί σε ομάδα 15 περίπου ανδρών των ΜΑΤ και μάλιστα με πλήρη εξάρτηση.

Να σημειώσουμε ότι από τις 2.00 μ.μ. έως και τις 9.00 περίπου μ.μ. η οδός Πολυτεχνείου ήταν κλειστή από τους συγκεντρωμένους.

 


Λίγο πριν την έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου , ο υπουργός δέχθηκε τα υπομνήματα και τις διαμαρτυρίες της ΕΛΜΕ, σχετικά με τις εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας που αφορά τις ξένες γλώσσες,  του Συλλόγου εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας που διαμαρτυρήθηκε για τις μειώσεις μισθών και για τον «Καλλικράτη», όπως και από την επιτροπή κατοίκων του Κάμπου που βλέπουν να ζητούν αναδρομικά για τα περιβόλια τους ως οικόπεδα!
Από την πλευρά του ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι «Κατανοώ τα προβλήματα του κόσμου και είναι δικαίωμα τους, σε μια ελεύθερη δημοκρατική χώρα που ζούμε να διαδηλώνουν, η δημοκρατία πρέπει να τα αντέχει αυτά»,  σχετικά με τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Παράλληλα τόνισε στις αντιπροσωπείες ότι θα καταθέσει τα σχετικά ψηφίσματα στους αρμόδιους υπουργούς ενώ ειδικά για το θέμα του Κάμπου δήλωσε ότι έχει ήδη στείλει σχετική εισήγηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο έχει την ίδια αντίληψη θωρώντας άδικη την φορολόγηση της αγροτικής γης ως οικοπεδικής έκτασης στον Κάμπο και δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει από κοντά το πρόβλημα σε συνεργασία με τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών.

 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ