Αρχική Απόψεις Aρθρα Μιχάλης Σφυράκης: από τον Κατσιφάρα στο Σκανδαλίδη

Μιχάλης Σφυράκης: από τον Κατσιφάρα στο Σκανδαλίδη

11

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ

 

Με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, εκατοντάδες αντιμνημονιακοί πολίτες της Χίου έκφρασαν την ιερή αγανάκτηση και   οργή τους ,αρνούμενοι την  σιωπή και την ταπείνωση .

 Ο κ Σκανδαλίδης αναζήτησε την «κάλυψη» του Περιφερειακού Συμβουλίου,, βαπτίστηκε   εισηγητής ,χωρίς να έχει  να πει κάτι ουσιαστικό για  τις ανάγκες μας, χωρίς καμιά λύση  στις αποσκευές του για  τα τοπικά ζητήματα  της δικής του αρμοδιότητας.

Θα μπορούσε και να μην έρθει ,λέω εγώ ο απλώς φορολογούμενος.

Άδικος ο κόπος ,τσάμπα   και  τα έξοδα, αλλά  είπαμε για αυτές τις περιπτώσεις  λεφτά υπάρχουν..

Το αστυνομοκρατούμενο κτήριο της Αντιπεριφερειας ,ο  αποκλεισμός του κέντρου της πόλης, η πρωτοφανής πολύωρη και μαχητική παρουσία εκατοντάδων πολιτών  της Χίου, είναι σημεία των καιρών ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο κτένι.

Κάποιοι όμως πρέπει να καταλάβουν ότι δεν βρέχει, αλλά τους φτύνουν.

Η εποχή  που  γέμιζε ο  Όμιλος όταν μιλούσε  λ.χ.ο Κατσιφάρας  έχει περάσει .

Εκείνα  έφεραν τούτα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά, οι δεύτερες σκέψεις είναι και αυτές μέσα στη ζωή.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Οι πολίτες κόντρα στον καιρό» δεν θέλησε να γίνει συμμέτοχος σε αυτή την παρωδία και απεχώρησε  ,μόνη αυτή ,σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές.

 – Ο υπουργός κρύφτηκε, δεν είχε το κουράγιο να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την κοινωνία της Χίου, τους ψηφοφόρους του  ΠΑΣΟΚ έστω.

  -Δείλιασε  να αντικρύσει κατάματα  τους ανθρώπους της βιοπάλης, που η μνημονιακή κυβέρνηση τους συνθλίβει  τους τσαλακώνει .

-Ο υπουργός βιάστηκε να μπει στο κτήριο, για να μην ακούσει τους νέους και τις νέες  να τον ρωτούν,  γιατί   τους κλέβει τα όνειρα     και το μέλλον ,γιατί  τους ξεπουλά  το δικαίωμα να ελπίζουν .

Βιάστηκε γιατί δεν είχε ούτε και γιαυτούς απαντήσεις..

 -Ο υπουργός ,απλώς εισηγήθηκε,  υποσχέθηκε και απήλθε.

  – Προτίμησε να αποδράσει από την πίσω πόρτα του κτηρίου,,  σαν τον κλέφτη που λέμε στη Χίο .Ας πάει στο καλό..

Εμείς εδώ είμαστε  και θα πληθαίνομε κάθε μέρα για να

ξαποστέλλομε όλους αυτούς που  μας αρμέγουν   και  θέλουν να  ξεράσομε αυτά που δήθεν τρώγαμε μαζί τα  προηγούμενα χρόνια  .

 Θα  βρούμε πιότερο θάρρος, θα βγουν και άλλοι  μαζί  μας στο δρόμο, για να ζητήσομε λογαριασμό και εξηγήσεις σε  ότι μας υποσχέθηκαν και ότι μας στερούν, να απαιτήσομε  όλοι  μαζί  τις ανάγκες  και την αξιοπρέπεια μας.

Όχι ο υπουργός  και η πολιτική της κυβέρνησης, δυστυχώς δεν πετούν μόνο αυγά, αλλά  κεραμίδες σε  ολόκληρη την κοινωνία.

Κάθε ένας  από το ‘κοπάδι’ αυτό κουβαλούσε  την δική του ιστορία, και την φώναζε με τον δικό του τρόπο .


ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΦΥΡΑΚΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ της Ν.Ε. ΧΙΟΥ  του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ