Αρχική Απόψεις Aρθρα Πρωτοβουλία εργαζομένων ανέργων Χίου: Ήρθε η ώρα να φύγουνε, τώρα μιλάμε εμείς..

Πρωτοβουλία εργαζομένων ανέργων Χίου: Ήρθε η ώρα να φύγουνε, τώρα μιλάμε εμείς..

19

 

Ήρθε η ώρα να φύγουνε, τώρα μιλάμε εμείς..

 

Το μνημόνιο συνθλίβει την υγεία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια! Στις 6 Μάη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την υπερψήφιση στην ελληνική Βουλή του Μνημονίου που συνομολόγησε η κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Ένα χρόνο μετά, εκτός από την κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της, όλοι και όλες έχουν πλέον καταλάβει ότι τα αλλεπάλληλα Μνημόνια έχουν ένα και μόνο στόχο: την ευημερία των πιστωτών και των ντόπιων και διεθνών τοκογλύφων εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας. Σήμερα ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση, παρά την πρωτοφανή απομόνωσης της, ετοιμάζει νέα επώδυνα μέτρα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, μέσα απ’ το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που προωθεί για ψήφιση.

Την ίδια στιγμή μια σειρά μέτρα συνθλίβουν υπηρεσίες και υποδομές υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, μαζί με τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο τομέα:

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Χίου μα και σε όλη τη χώρα κινητοποιούνται για τα δεδουλευμένα τους και για την διαφύλαξη και εξασφάλιση του δημόσιου, δωρεάν και ποιοτικού χαρακτήρα της υγείας ενάντια στις προσπάθειες απαξίωσης και ιδιωτικοποίησής της από κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ.

Εργαζόμενοι ακόμα και σε τοπικά ΜΜΕ, στο δήμο μα και σε μια σειρά κλάδων και μεγάλων επιχειρήσεων παραμένουν απλήρωτοι για μήνες ή απολύονται “ελεύθερα” και με τις ευλογίες του κράτους.

Η ανεργία φτάνει σε τεράστια ύψη ενώ η εργασιακή επισφάλεια και η μαύρη εργασία αποτελούν πλέον τον κανόνα, μιας και θεσμικά η κυβέρνηση εξασφαλίζει τα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών και δίνει γη, ύδωρ και πλήρη ελευθερία εκμετάλλευσης των εργαζομένων από το κεφάλαιο.

Τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία συρρικνώνονται μετά τις συγχωνεύσεις των σχολείων, ενώ η δεύτερη ξένη γλώσσα καταργείται και εκπαιδευτικοί ξένης γλώσσας μένουν χωρίς δουλειά, μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας.

Η χρηματοδότηση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου μειώνεται περίπου στο μισό και από του χρόνου κινδυνεύουν να κλείσουν ή να συρρικνωθούν Τμήματα, ενώ οι διδάσκοντες του Π.Δ. 407, θα μείνουν χωρίς δουλειά και τα μαθήματα τους θα βγουν απ’ τα προγράμματα σπουδών.
Αυτά και πολλά άλλα είναι τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης και της Τρόικας.
Το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν παλεύει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής! Οι 24ωρες απεργίες χωρίς σχέδιο και χωρίς συνέχεια δεν αποτελούν πραγματική απάντηση. Οι νικηφόροι αγώνες του λαού της Κερατέας και των 300 απεργών πείνας έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε την κυβέρνηση είναι ο ανυποχώρητος, ενωτικός αγώνας μέχρι τη νίκη! Μέχρι να φύγει αυτή η κυβέρνηση και όσοι την υποστηρίζουν, να ανατραπεί η πολιτική «εξυπηρέτησης» του ληστρικού χρέους σε βάρος της κοινωνίας.

Οι «αγανακτισμένοι» πολίτες που καθημερινά κατακλύζουν τις πλατείες απ’ τη πλατεία Βουνακίου, ως τη πλατεία Συντάγματος, επιβεβαιώνουν πως η πολιτική των μνημονίων των ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ στερείται κάθε ίχνους νομιμότητας. Το κίνημα των πλατειών στη συνάντησή του με το εργατικό κίνημα των συνελεύσεων, των απεργιών και των αγώνων μπορεί να συμβάλλει όχι απλά στην ήττα της κυβέρνησης-τρόικας, αλλά και στο άνοιγμα ενός νέου δρόμου και μιας άλλης προοπτικής για τον τόπο.

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ανέργων Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους τους μικρομεσαίους και τους αγρότες του νησιού μας σε παλλαϊκή συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 15 Ιουνίου.

 

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ το χρέος τους!

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.-ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΣΥΜΦΩΝΟ.

ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΛΑΤΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.


Όλοι στην ανεξάρτητη απεργιακή συγκέντρωση στις 15 Ιούνη στην πλατεία του αγώνα, στην πλατεία Βουνακίου στις 10 π.μ.

 

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ανέργων Χίου