Αρχική Νέα Τοπικά Σωστές οι επισημάνσεις για τα προβλήματα του λιμανιού, μόνη λύση νέο λιμάνι,...

Σωστές οι επισημάνσεις για τα προβλήματα του λιμανιού, μόνη λύση νέο λιμάνι, απαντά ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου

8

 

Μελετώντας με προσοχή παρέμβαση του τ. Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κ. Μουτζούρη σε πρόσφατη Ημερίδα στη Σάμο θεωρούμε αναγκαίο να υπογραμμίσουμε τα εξής, σημειώνει σε σχετικό δελτίο τύπου το Γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου:

  • “Οι διαπιστώσεις για την ανεπάρκεια και τα προβλήματα του σημερινού λιμανιού της Χίου είναι απόλυτα ακριβείς. Πρόκειται άλλωστε για διαπιστώσεις που ολόκληρη η τοπική μας κοινωνία από καιρό αντιλαμβάνεται σε όλο τους το μέγεθος.
  • Μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων αλλά και για την αναπτυξιακή προοπτική της Χίου, είναι η κατασκευή του Νέου Κεντρικού Λιμένα της Χίου, όπως αυτός έχει χωροθετηθεί, μελετηθεί και αδειοδοτηθεί μέσα από απόλυτα επιστημονικά ορθές και προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες.
  • Αποτελεί συνεπώς αντικείμενο διεκδίκησης για ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Χίου, τους φορείς αυτοδιοίκησης, τους επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, η χρηματοδότηση της κατασκευής του Νέου Λιμένα.  Στην προσπάθεια αυτή η ενιαία στάση όλων μας είναι αυτονόητη.”, καταλήγει το δελτίο τύπου.