Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ ΠΑΣΟΚ: 15 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου

ΝΕ ΠΑΣΟΚ: 15 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου

9

 

 

 


 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΥ                                    Χίος 23-6-2011

ΡΟΔΟΚΑΝΑΚΗ & ΡΟΪΔΟΥ 22                                                                                                              Τ.Κ. 82100 ΧΙΟΣ   ΤΗΛ. 2271029111   FAX 2271043380

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμπληρώθηκαν δεκατέσσερα 15 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου. Δεκαπέντε χρόνια χωρίς τον οραματιστή της Αλλαγής, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της εθνικής ομοψυχίας.

Αρχές και αξίες που ο Ανδρέας Παπανδρέου τις μετουσίωσε σε πράξη και σε κυβερνητικό έργο, αφήνοντας στις επόμενες γενιές μία τεράστια πολιτική παρακαταθήκη.

Μέσα στη σημερινή κρίση θεσμών και αξιών και ενώ κυριαρχεί ένα γενικό κλίμα απαξίωσης αλλά και πρωτοφανούς ανασφάλειας, οι ιδέες του Ανδρέα Παπανδρέου είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Η καθαρή πολιτική σκέψη και πρόταση του Ανδρέα Παπανδρέου, πέρα από κάθε επιδίωξη μικροκομματικού και μικροπολιτικού οφέλους, μπορεί και πρέπει να μας παραδειγματίσει στο πώς θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του παρόντος και να αντιμετωπίσουμε έστω και με πρόσκαιρες θυσίες τον μεγαλύτερο σκόπελο που αντιμετώπισε ποτέ η χώρα και οι πολίτες της.

Τιμάμε τον αγωνιστή πολιτικό που άλλαξε τον πολιτικό χάρτη της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας. Τον πολιτικό που συμφιλίωσε τους Έλληνες, εκδημοκράτισε την χώρα, έδωσε στους Έλληνες αξιοπρέπεια και εθνική περηφάνια. Τον άνθρωπο που έβαλε τέλος στο εθνικό διχασμό, πολέμησε την κοινωνική ανισότητα και έθεσε τις βάσεις του κοινωνικού κράτους.

Τιμάμε τον ακούραστο μαχητή που αναμόρφωσε τον αυτοδιοικητικό χάρτη της Ελλάδας, την παιδεία, την Υγεία (ΕΣΥ) και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

 Τιμάμε τον οραματιστή, τον καλοπροαίρετο πολιτικό ηγέτη, τον μαχητικό εργάτη της Δημοκρατίας, τιμάμε τον Ανδρέα όλων των Ελλήνων.

Θα ζει για πάντα στις καρδιές μας. Θα είναι οδηγός μας.

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χίου