Αρχική Νέα Τοπικά Μονοδρόμηση ζητά ο «ΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ»

Μονοδρόμηση ζητά ο «ΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ»

5

 

Με νέα ανοικτή επιστολή προς το Δήμο Χίου ο σύλλογος Δεσμός του Φραγκομαχαλά, ζητά από τη Δημοτική Αρχή Χίου να επιδείξει την πολιτική βούληση και να προχωρήσει στη μονοδρόμηση του κεντρικού δρόμου που διασχίζει τη συνοικία του Φραγκομαχαλά, ξεπερνώντας τα προβλήματα που θέτουν τα τοπικά ΚΤΕΛ.

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

 ΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ            Χίος 30-6-11

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Προς ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ

Κύριοι, η άμεση ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ  ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ θέλει πολιτική βούληση και υλοποίηση.  Εσείς  την έχετε;;;;;;          

  Στην νέα αίτηση του ΔΕΣΜΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ (Μάρτιος 2011) που επαναφέρει  προς το Δήμο Χίου το πασίγνωστο από τριακονταετίας αίτημα για   ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ των οδών Κ. Μονομάχου – Αγ. Μαρκέλλης μας απάντησαν με το τι έγινε πέρσι και ότι τους εμποδίζει το ΚΤΕΛ.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών  του ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ,  μας έστειλε ένα έγγραφο με ημερομηνία 3-6-11 που το πήραμε προ ολίγων ημερών με το οποίο θεωρεί ότι απαντά στις αιτήσεις του Συλλόγου μας που είχαμε τον μήνα Μάρτιο 2011 και  αναφέρονταν στη ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ Κ. Μονομάχου –Αγ. Μαρκέλλης, την οδό Κοραή και τη σύνδεσή της μέσω της Μερ. Αρχιπελάγους με την οδό παράκαμψης της πόλης και την σύνδεση  των οδών  Γλαύκης Γλαράκη –Ανθεστηρίων με την Αλλατίου.

Στην απάντηση λοιπόν ειδικά στο θέμα της ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗΣ γίνεται υπενθύμιση στις δύο αποφάσεις του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου πρώην Δήμου Χίου και ουδέν νεότερο. Μας   γράφει η τεχνική Υπηρεσία  το ήδη γνωστό : « Για τα θέματα κυκλοφορίας που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Φραγκομαχαλά η Τεχνική Υπηρεσία κατά το παρελθόν έχει εκπονήσει προσχέδιο μελέτης, που αφορά την οργάνωση ενός συστήματος μονοδρομήσεων , καθώς τα βασικά γεωμετρικά χαρακτηριστικά των βασικών οδών εξυπηρέτησης της εν λόγω περιοχής κρίνονται ανεπαρκή. Για την υλοποίηση των προτάσεων που κατέθεσε η τεχνική υπηρεσία του πρώην Δ. Χίου έχουν ληφθεί αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν καθώς υπήρξε προσφυγή του ΚΤΕΛ κατά των αποφάσεων αυτών. Το προσχέδιο είναι διαθέσιμο στα γραφεία της τεχνικής Υπηρεσίας….».

Δηλαδή, τι καινούργιο μάθαμε; ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα!!! Το τι θα γίνει παρακάτω θα μας το πει κανείς;;;;

Φυσικά , η Τεχνική Υπηρεσία από πέρσι έκανε σωστά την εισήγησή της και εμείς σαν Σύλλογος συμφωνούσαμε και οι συνδυασμοί Βρουλή – Χαλλιορή είχαν την πολιτική βούληση και αποφάσισαν υπέρ της Μονοδρόμησης ανοδικά αλλά  απέρριψε τις αποφάσεις η αξιότιμη κυρία Θεολογίτου που δεν ήξερε ούτε που είναι αυτός ο Φραγκομαχαλάς και έλεγε «αλλ΄αντ΄άλλων» για τυπικά εμπόδια αλλά … ας όψονται και  κάποιοι αίτιοι  Τρουλωτούσοι του ΠΑΣΟΚ που έβαλαν με την πρώτη προσφυγή το χεράκι τους όπως και το ΚΤΕΛ με την δεύτερη προσφυγή.

Για άλλη μια φορά γράφουμε:   Το ΚΤΕΛ που επιμένει στην  κάθοδο των λεωφορείων απ΄ τις Καρυές  ξαναγράφουμε  ότι σ΄ αυτή την κάθοδο δεν μεταφέρει ούτε τρία  άτομα την ημέρα από Τουρλωτή και κάτω και γιαυτό ζητούμε να αποδεχτεί την κάθοδο από την παράκαμψη Αγ. Αρτεμίου-γέφυρα Βαρβασίου-λιμάνι-πλατεία. Για δε το πρωινό χειμερινό  μαθητικό δρομολόγιο μπορεί στις 7.15 με 7.20 πμ να ξεκινά ανοδικά  το μίνι μπάς από την αφετηρία και να πηγαίνει Φραγκομαχαλά- Τρουλλωτή- Γιαλλούρικα- Αγ. Σπυρίδωνα- οδό Δαλασσινού (στάση Φωκά για Λύκεια)- Λιμάνι (στάση flocafe για Γυμνάσια) και έτσι θα πάνε τα παιδιά – αν υπάρχουν- στα σχολεία.  

Για το  θέμα της ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗΣ περιμένουμε τι θα γίνει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!! Ο κ. Δήμαρχος έχει δώσει υποσχέσεις για ΜΟΝΟΔΡΟΜΗ δημοσίως αρκετές  φορές. Το θέμα είναι αν υπάρχει η πραγματική πολιτική βούληση να τις υλοποιήσει με τον συνδυασμό του στην πράξη . Αν ΝΑΙ ας συνομιλήσουν με το ΚΤΕΛ για να ξεκολλήσουν το ζήτημα και ας επιμείνουν για λύση  προκειμένου να εξυπηρετηθούν 1500 άνθρωποι της περιοχής.

 Και κάτι ακόμη. Στον προϋπολογισμό μάθαμε ότι  έχει εγγραφεί κονδύλι 150.000€ για διευθέτηση των ρήθρων-πεζοδρομίων της Κ. Μονομάχου και νέου ηλεκτροφωτισμού πότε θα αρχίσουν τα έργα;;

Αναμένουμε απάντηση και πράξη το 2011 κι όχι το 2111. 

 

                              

                                                                        Για το ΔΣ του Συλλόγου

                                                                                  Ο πρόεδρος

                                                                         ΙΑΚΩΒΟΣ  Γ.  ΜΠΡΙΛΗΣ

                                                                          Μαθηματικός.