Αρχική Νέα Τοπικά Καταπληκτικό! δέχτηκε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δέχτηκε να … πληρώνουμε...

Καταπληκτικό! δέχτηκε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δέχτηκε να … πληρώνουμε για τη λειτουργία κατασκήνωσης Σκλαβιών

9

 Εγινε και αυτό. Χρειάστηκε η παρέμβαση της βουλευτή Ελπίδας Τσουρή για να αποδεχτεί το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ανοίξουν οι κατασκηνώσεις των Σκλαβιών με πκληρωμένα έξοδα από τοπικούς φορείς!
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του γραφείου της κας Τσουρή:

“Μετά από παρέμβαση της βουλευτή Χίου Ελπίδας Τσουρή, στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Γενικός Γραμματέας, Γιώργος Κατριβάνος την ενημέρωσε ότι, εφόσον τα έξοδα λειτουργίας της κατασκήνωσης στα Σκλαβιά και η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καλυφθούν από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, και υποβληθεί, για το σκοπό αυτό, σχετικό αίτημα, το Υπουργείο θα επιτρέψει τη λειτουργία της κατασκήνωσης”.

Είχε προηγηθεί δελτίο τύπου από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου και μετά τη συνάντηση τού Αντιπεριφερειάρχη Κ. Γανιάρη με κατασκηνωτές όπου τονιζόταν το πρόβλημα:Με κατασκηνωτές και στελέχη της Παιδικής Εξοχής Σκλαβιών Χίου συναντήθηκε  στις 7/7/2011 ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Γανιάρης.

Ο κ. Γανιάρης ενημέρωσε για την πρόθεση και τη δυνατότητα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου να καλύψει από δικούς της πόρους και από προσφορές συμπολιτών μας το οικονομικό κόστος λειτουργίας της Κατασκήνωσης για τη φετινή κατασκηνωτική περίοδο.

Δυστυχώς, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης, διευκρινίστηκε ότι για λόγους σχετικούς με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο δεν υπάρχει από πλευράς Υπουργείου η δυνατότητα να παρασχεθούν οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις και να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει η Κατασκήνωση στα Σκλαβιά.

Θεωρούμε ότι ειδικά την παρούσα περίοδο και ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα, το Υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να αποδείξει έμπρακτα την ευαισθησία του, όπως πράττει η τοπική κοινωνία, πέρα από προσχηματικούς λόγους και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, στο βαθμό που την οικονομική διάσταση του θέματος είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί.

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας διότι γραφειοκρατικοί λόγοι, παρά την εθελοντική προσφορά της τοπικής κοινωνίας και την διαθεσιμότητα πόρων από πλευράς της Περ/κής Ενότητας Χίου, δεν επιτρέπουν τη λειτουργία της Κατασκήνωσης.