Αρχική Νέα Τοπικά Πήραν μέτρα για το σπασμένο τζάμι του Πρωτοδικείου

Πήραν μέτρα για το σπασμένο τζάμι του Πρωτοδικείου

15

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του, τονίζει στο παρακάτω άρθρο- παρέμβαση ο Ισίδωρος Τσούρος, Προέδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, σχετικά με το σπασμένο τζαμι στην πόρτα της αίθουσας του Πρωτοδικείου. Το άρθρο δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, 6/7 και φάινεται πως έπιασε τόπο, αφού την Παρασκευή 8/7 απομακρύνθηκε το σπασμένο τζάμι και ελήφθησαν μέτρα για την αντικατάστασή του.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου σημείωνε:

 


Με αφορμή δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης για …ένα σπασμένο τζάμι στο Πρωτοδικείο της Χίου και τη γελοία ανάρτηση προειδοποίησης σε ένα κομμάτι χαρτί «προσοχή μη κοπείτε» θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου επί δεκαετίες δαπανά από τις εισφορές των μελών του δεκάδες χιλιάδες ευρώ και υποκαθιστά στοιχειώδεις λειτουργίες και υποχρεώσεις της διοίκησης στο χώρο της Δικαιοσύνης. Αγορές επίπλων, καρέκλες για τα έδρανα των δικαστών, φωτοτυπικών, κουρτινών, φωτιστικών, επισκευές, παλαιότερα αγορά ακόμη και των φακέλων. Δαπάνες για καθαρίστριες και πάσης φύσεως υλικά. Αλλά και επί μήνες απασχόληση και μισθοδοσία υπαλλήλων για να συμπληρωθούν στοιχειώδη κενά. Αυτά και άλλα πολλά που μου διαφεύγουν τα γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι και ουδέποτε αποζητήσαμε τη δημόσια επιβράβευση.

Στη σημερινή όμως συγκυρία θεωρώ ότι δεν έχουμε δικαίωμα να διαθέσουμε ούτε ευρώ από τις εισφορές των Δικηγόρων. Πολύ περισσότερο όταν αυτές οι δαπάνες προορίζονται για να καλύψουν τις ανεπάρκειες ενός αναποτελεσματικού, σάπιου και εντέλει αντικοινωνικού κράτους που αδιαφορεί για τους πολίτες. Αρκετά. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔίκη για υπόθεση Αγγελικής, 44η ημέρα- απολογία νευρολόγου: ασαφή στοιχεία έδινε η Χειρουργική
Επόμενο άρθροΞεκινούν την Κυριακή οι Εργασίες Ομηρικής Ακαδημίας