Αρχική Νέα Τοπικά Δίκη για υπόθεση Αγγελικής, 44η ημέρα- απολογία νευρολόγου: ασαφή στοιχεία έδινε η...

Δίκη για υπόθεση Αγγελικής, 44η ημέρα- απολογία νευρολόγου: ασαφή στοιχεία έδινε η Χειρουργική

138

 

Τα «μαύρα μεσάνυχτα» που είχε η Χειρουργική κλινική για την κατάσταση της υγείας της Αγγελικής μετέφερε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος νευρολόγος του νομαρχιακού νοσοκομείου Χίου Γιάννης Γιαννούλος.

Και όμως αν επέμεναν να τον βρουν από το μεσημέρι θα μπορούσε η διάγνωση να είχε βγει νωρίτερα, να ξεκινούσε αντιπηκτική θεραπεία που κατά το νευρολόγο ήταν η πλέον ενδεδειγμένη και μπορούσε να γίνει στη Χίο, μέχρι να μεταφερθεί η ασθενής σε οργανωμένη μονάδα.

Στην ερώτηση πως εκείνη την ημέρα δεν μπορούσαν να τον βρουν στο κινητό, ο νευρολόγος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι το είχε ξεχάσει σπίτι για να φορτίσει.

Επιστρέφοντας, περί τις 6.00 μ.μ. τηλεφώνησε ο ειδικευόμενος χειρουργός Στέλιος Βλαττάκης, και εν συνεχεία ο εφημερεύων επιμελητής Β’ της Χειρουργικής Θανάσης Ρουμελιώτης ο οποίος και του ζήτησε βοήθεια για το πώς θα χειριστεί το περιστατικό.

«Τον ρώτησα κάποια στοιχεία νευρολογικά που δεν μπορούσε να μου απαντήσει», σημείωσε ο κ. Γιαννούλος χωρίς να πει ποια είναι αυτά τα στοιχεία.

Επιβάρυνε δε περισσότερο τη θέση του χειρουργού, σχολιάζοντας ότι φαίνεται να μην ήξερε το ιστορικό! Έτσι του είπε ότι αν χρειάζεται είναι καλύτερα να μεταβεί στο νοσοκομείο. Ο κ. Ρουμελιώτης του είπε τότε ότι θα μιλούσε πρώτα με τον παθολόγο κ. Μαλακό που είχε δει το μεσημέρι το περιστατικό και ότι αν χρειαστεί θα του ξανατηλεφωνούσε. Αντί του χειρουργού όμως επικοινώνησε μαζί του ο κ. Κάβουρας που του είπε να πάει στο νοσοκομείο άμεσα. Μάλιστα στ σχόλιο του νευρολόγου ότι είχε την ενημέρωση πως θα ειδοποιούσαν τον παθολόγο, του απάντησε ο Γ. Κάβουρας ότι «εγώ εσένα θέλω».

Πάντως ο κ. Γιαννούλος απέφυγε να αναφερθεί σε ποια εικόνα του έδινε ο κ. Ρουμελιώτης, αναφέροντας ότι την ώρα που πήγαιναν στο δωμάτιο για να εξετάσει την ασθενή του άφησε να εννοηθεί το θέμα περί υστερίας.

Το γεγονός αυτό το παρατήρησε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Θ. Θεοδωρόπουλος επισημαίνοντας προς την Πρόεδρο ότι στο υπόμνημα του κατηγορούμενου νευρολόγου προς το Εφετείο Αιγαίου σημειώνεται σαφέστατα ότι η διάχυτη εντύπωση στο νοσοκομείο ήταν για υστερικό επεισόδιο.

 

Τον εξόργισε το… τρέϊλερ

Αν όμως δεν θυμόταν, και λόγω των χρόνων που έχουν περάσει, τι ακριβώς του ανέφερε ο συνάδελφος του χειρουργός, ο κ. Γιαννούλος αναφέρθηκε σε ποιο γεγονός τον εξόργισε.

Όπως είπε υπάρχει ένα τρέιλερ στην τηλεόραση της «Αλήθειας», λίγες μέρες μετά το συμβάν που έλεγε «Τι συμβαίνει με νευρολογικό; Και 2ο αδιάγνωστο περιστατικό».

Πήρα τηλέφωνο το σταθμό και μου είπαν ότι τους είχε δώσει πληροφορίες ο διευθυντής της Χειρουργικής. Ζήτησα εξηγήσεις και τότε ο κ. Αμύγδαλος, παρουσία του τότε προέδρου του σωματείου των γιατρών στο Σκυλίτσειο, ισχυρίστηκε ότι είχαν καταλάβει λάθος στο σταθμό.

Σύμφωνα με αυτά που κατεγράφησαν ως αποδεικτικό υλικό από τον πρόεδρο του Σωματείου των γιατρών κ. Ζούντα, ύστερα από απαίτηση του νευρολόγου, ο εφημερεύων επιμελητής της Χειρουργικής τηλεφώνησε μεταξύ 8.30 και 8.40 μ.μ. στο διευθυντή του και του είπε «Ελα μέσα, θέλει ο… Γιαννούλος να στείλει μια υστερία στην Αθήνα».

Ήταν το σημείο της απολογίας που λίγο «έσπασε» η φωνή του νευρολόγου, που όπως είπε το σχόλιο του συναδέλφου του είχε συνοδευτεί και από γνωστό χαρακτηρισμό στο πρόσωπό του που δεν θα ήθελε να πει.

Με αυτή την διαμορφωμένη αντίληψη είχε να δώσει μάχη ο νευρολόγος, πόσο μάλιστα οι συγγενείς της Αγγελικής όταν τόνιζαν σε όλους τους γιατρούς από τις 3.30 μ.μ. τουλάχιστον ότι ο άνθρωπος τους δεν πάει καλά…

Σε ένα άλλο σημείο της απολογίας του, τα παράπονα προς ορισμένους συναδέλφους του ειπώθηκαν και με άλλο σχόλιο: «θέλω να πω ότι μερικοί συνάδελφοι δεν ασχολούνται. Λένε να φωνάξουμε το κορόιδο».

…»ξέρουν ότι το Γιαννούλο τον έχουν στο τσεπάκι γι’ αυτό έπαιρναν. 21 χρόνια δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάω μέσα», σημείωσε.

 

«Μιλούσε» η συμπτωματολογία

Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε σίγουρος ότι μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει αν έβλεπε το περιστατικό στις 12.00 το μεσημέρι. Και αυτό γιατί είχε μια συμπτωματολογία, την οποία και παρουσίασε η εισαγγελέας με την ερώτησή της .

Κρίσιμη ήταν η απάντηση και στο γιατί κατάλαβε εγκεφαλικό:

«Εγκεφαλικό και μάλιστα ισχαιμικό, σχολίασε ο κατηγορούμενος νευρολόγος. Διότι δεν είχε κάκωση κεφαλιού, άρα ξεκίνησε από αυχένα.

Με συμπτώματα που έδειχνε έπρεπε να είχε πρόβλημα αιμάτωσης, άρα τι μπορούσε να είναι: σκέφτηκα διαχωρισμό.

Η συμπτωματολογία μας οδηγούσε στο κεφάλι και όχι στο υπόλοιπο σώμα», σημείωσε. Δήλωσε δε κατηγορηματικά ότι έπρεπε να γίνει αξονική και ότι η θεραπεία που θα μπορούσε να ξεκινήσει στη Χίο ήταν η αντιπηκτική.

Σε ότι αφορά το ΕΚΑΒ, επισήμανε τις αδυναμίες που υπάρχουν, αλλά και ότι εξαρτάται και πως θα το πεις για να έρθουν πάρουν ένα περιστατικό.

Ενδιαφέρον είχε και η ερώτηση που έκανε η εισαγγελέας αν είναι σύνηθες να ρωτά ο ασθενής τι έχει. «Αν έχει τη δυνατότητα ρωτά», απάντησε ο Γιαννούλος.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν η Αγγελική, που μόνη της είχε επισκεφτεί πριν ένα χρόνο τον παθολόγο, να μην ρωτήσει εκείνη την ώρα έστω και αργά- αργά τι έχει;

Ποιος είναι ο γιατρός που θα εμπιστευθείς πιο πολύ ρώτησε επίσης η εισαγγελέας που απάντησε ως εξής ο νευρολόγος:

«Θα έλεγα τελευταίο το Βλαττάκη, το Χαλκιά πίσω-πίσω, μετά τον Κάβουρα, πιο πάνω το Ρουμελιώτη και πάνω- πάνω τον Μαλακό».

Έτσι με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα Παρασκευή η συνέχιση της δίκης με τις απολογίες των κ.κ. Κάβουρα και Χαλκιά, ενώ την προσεχή Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν οι κ.κ. Ρουμελιώτης, Βλαττάκης.

 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ, 8/7/2011

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Ιστορίες του Νερού” στα Καρδάμυλα
Επόμενο άρθροΠοδηλατικό brevet Χίου, το Σάββατο 9/7