Αρχική Νέα Τοπικά Πήγαν Μυτιλήνη και μετά Χίο οι τουρίστες με τσάρτερ από το Οσλο

Πήγαν Μυτιλήνη και μετά Χίο οι τουρίστες με τσάρτερ από το Οσλο

7

 Άλλαξε ρότα και προσγειώθηκε στη Μυτιλήνη το τσάρτερ από το Οσλο της Νορβηγίας που προσέγγισε το αερολιμένα της Χίου περί τις 10.00 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 9/7.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Χίου Νίκο Μαυρικάκη, σε επικοινωνία που είχε ο πιλότος με τον πύργο Ελέγχου στη Χίο επικαλέστηκε 2 λόγους για το αίτημα αλλαγής αερολιμένα.

Τα στοιχεία καιρού στην περιοχή του αεροδρομίου Χίου εκείνη την ώρα, και συγκεκριμένα άπνοια και ζέστη που φαίνεται ότι κύρια τον προβλημάτιζαν κατά την απογείωση με πλήρη φορτίο καυσίμων και

2ον τεχνικό πρόβλημα, που αρχικά δεν αναφέρθηκαν λεπτομέρειες.

Στο έγγραφο της εταιρείας όμως αναφέρεται μόνο τεχνικός λόγος και συγκεκριμένα πρόβλημα στα «flaps» του αεροσκάφους, που όπως μας εξήγησε ο κ. Μαυρικάκης πρόκειται για όργανο στήριξης στα φτερά του αεροσκάφους.

Έτσι το τσάρτερ προσγειώθηκε στο κοντινότερο αεροδρόμιο, αυτό της Μυτιλήνης (που έχει και μεγαλύτερο μήκος) και οι 80 περίπου τουρίστες ήρθαν στη Χίο την Κυριακή μετά το μεσημέρι 9είχε υποβληθεί αίτημα από την εταιρεία να παραμείνει ανοικτό το αεροδρόμιο) οπότε και αναχώρησαν για τις πατρίδες τους οι τουρίστες που ολοκλήρωσαν τις διακοπές τους στη Χίο.Σύμφωνα με πληροφορίες από το διαδίκτυο για τα flaps:
 Τα αεροσκάφη κατά την απογείωση και την προσγείωση κινούνται με σχετικά μικρές ταχύτητες με αποτέλεσμα οι πτέρυγες τους να χρειάζονται μεγάλη καμπυλότητα στη διατομή τους για να μπορέσουν να συγκρατήσουν το βάρος του αεροσκάφους. Ο έλεγχος της καμπυλότητας επιτεύχθηκε με τη χρήση των flaps, δηλαδή μιας σειράς μικρών πτερυγίων που μπορούν να προεκτείνονται μηχανικά πίσω από την πτέρυγα αλλάζοντας την καμπυλότητά της.