Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Υπέρ του βουλευτικού ασυμβίβαστου η Ελπίδα Τσουρή

Υπέρ του βουλευτικού ασυμβίβαστου η Ελπίδα Τσουρή

104


 {fnc titlos}Υπέρ της ισχύς του ασυμβίβαστου των βουλευτών τάχθηκε η υφυπουργός Υγείας Ελπίδα Τσουρή με δηλώσεις της στο chiosnews.com. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα Τσουρή, που ασκούσε το επάγγελμα του συμβολαιογράφου πριν την εκλογή της, σημείωσε ότι η ίδια άφησε το επάγγελμά της χωρίς να γνωρίζει καν αν θα εκλεγεί.
« Ηταν στάση κι απόφαση ζωής να ασχοληθώ και να προσφέρω στον τόπο μου, στο τέλος και εκείνοι που αντιδρούν θα καταλάβουν ότι είναι προς το συμφέρον και των βουλευτών προκειμένου να προστατεύσουμε το κύρος και την αξιοπιστία μας αλλά  και τελικά και της ελληνικής κοινωνίας», σημείωσε.
Σύμφωνα με τη διάταξη του Συντάγματος από την πρώτη Ιανουαρίου υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτικού αξιώματος και εργασίας.
Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς τα μέλη της Βουλής να αποφύγουν την επαγγελματική δραστηριότητα μετά την 31η Δεκεμβρίου 2002 και έως ότου ψηφιστεί ο νόμος για το ασυμβίβαστο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος και των Νέων της Παρασκευής, ο κ. Κακλαμάνης δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την τροπή που έχει λάβει το θέμα του ασυμβίβαστου, διαφωνώντας όμως και με την κίνηση να συζητηθεί ο σχετικός νόμος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Επανέλαβε δε την άποψή του ότι η τελική εκτίμηση για το τι σημαίνει «συμβατή με το βουλευτικό αξίωμα δραστηριότητα» θα γίνει από τη νομολογία του Εκλογοδικείου.
«Το Σύνταγμα επιδέχεται ερμηνείες και παρερμηνείες. Μπορεί να χρειαστεί να υπάρξουν πολλές δικαστικές αποφάσεις, αλλά και αρκετοί σχετικοί νόμοι» ανέφερε.


Παρέμβαση Σιούφα
Την εξάντληση των συνταγματικών περιθωρίων, ώστε ο νόμος για το ασυμβίβαστο να μη δημιουργήσει προβλήματα στη συμμετοχή επιτυχημένων επαγγελματιών στην πολιτική, ζήτησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σιούφας.
Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Σιούφας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αιφνιδίασε τους βουλευτές κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος «με την παγκόσμια πρωτοτυπία του επαγγελματικού ασυμβίβαστου».
«Δείχνουν να θέλουν τους βουλευτές ανεπάγγελτους και αιχμάλωτους στην πολιτική, να δυσχεράνουν την ανανέωση της πολιτικής και να καταστήσουν αδύνατη την είσοδο στη Βουλή νέων και καταξιωμένων ανθρώπων» κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Διαφήμιση