Αρχική Μαστίχα Η τιμή της μαστίχας

Η τιμή της μαστίχας

72

{fnc titlos}Σχόλια για την τιμή της μαστίχας γράφτηκαν σε στήλη της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ του Σαββάτου (14 Δεκεμβρίου).
Συγκεκριμένα η Εύη Κυριακοπούλου στη στήλη της “Κασσάνδρα… ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ” σημειώνει:
“Ξέρετε πόσο κοστίζει ν’ αγοράσεις 50 γραμμάρια καθαρή μαστίχα Χίου; Γύρω στα 6 ευρώ! Δηλαδή γύρω στις 2.000 δρχ. Η δικαιολογία είναι ότι έχουν καεί πια τα περισσότερα δένδρα στη Χίο και η μαστίχα έχει γίνει δυσεύρετη. Ναι γιατί πάνε δυο- δυο οι Χιώτες!”.
Αυτή η δικαιολογία βέβαια επίσημα στο νησί δεν έχει ακουστεί ποτέ, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε την απάντηση της ΕΜΧ προς τη δημοσιογράφο, αλλά και τοπικά σε ότι αφορά την τιμή της μαστίχας στο λιανικό εμπόριο. 


Επιμένει ο Επιτροπάκης
Εν τω μεταξύ επιμένει ο πολιτευτής της ΝΔ Γιώργος Επιτροπάκης για το ύψος των αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι μαστιχοπαραγωγοί από τις πλημμύρες.
Σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει “ότι οι μαστιχοπαραγωγοί στην πλειοψηφία τους έλαβαν αποζημιώσεις οι οποίες κατά ένα μεγάλο ποσοστό ανέρχονται στο ευτελές ποσόν των 1,8 € περίπου ανά σχίνο, ένα πολύ μικρό ποσοστό περίπου 3,8 € ανά σχίνο και ένα άλλο ποσοστό δεν πήρε απολύτως τίποτα γιατί κατά ένα περίεργο τρόπο απερρίφθησαν οι δηλώσεις τους”.
“Παρά την έπαρση των αρμοδίων με το σκεπτικό, ότι είναι πρώτη φορά που ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει τους μαστιχοπαραγωγούς και παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι αγρότες επί σειρά ετών πλήρωναν και πληρώνουν τις εισφορές τους, δεν δικαιολογεί οποιαδήποτε ικανοποίηση”.
Ζητώντας να δώσουν πειστικές απαντήσεις οι αρμόδιοι, καταλήγει ο κ. Επιτροπάκης στην ανακοίνωσή του: “Οι αγρότες της Χίου και ιδιαίτερα οι μαστιχοπαραγωγοί δεν πρέπει και δε θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να αντιμετωπίζονται περιστασιακά και περιθωριακά”.    

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο15 ροπαλιές ΝΟΧ κατά Ηρακλή
Επόμενο άρθροΔιαπιστευτήρια Μεννή στο Επιμελητήριο