Αρχική Νέα Οικονομία Διαπιστευτήρια Μεννή στο Επιμελητήριο

Διαπιστευτήρια Μεννή στο Επιμελητήριο

74

{fnc titlos} Στην αρχή του χρόνου ήταν ο αντιδήμαρχος Χίου Πάνος Αναγνώστου που επισκέφθηκε το Επιμελητήριο για να πει τι δράσεις θα κάνει ο Δήμος έτσι ώστε να τονωθεί η τουριστική κίνηση, στο κλείσιμο του χρόνου ο νέος Δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής άφησε επίσης τα διαπιστευτήριά του.
Στο βασικό σκελετό της εισήγησής του, στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής, ο κ. Μεννής δεν είπε κάτι διαφορετικό από όσα έχει μέχρι τώρα αναφέρει. Που σημαίνει πρώτο στις προτεραιότητες το υδρευτικό και έπονται οι πύλες εισόδου ενώ όλα θα γίνουν με σεβασμό στο περιβάλλον. Το ευχόμαστε.
Σύγχρονος μόλος μεταξύ Κασαπάκη και Κοντάρι ώστε να συνδέεται με τον οδικό άξονα Χίου- Μεστών, μετατροπή του λιμανιού σε μαρίνα, αλλά και επέκταση του αεροδρομίου. Παράλληλα ανέφερε το σχεδιασμό για την ανάπτυξη του Κάστρου, όπου στην προγραμματική σύμβαση για το πρόγραμμα στα πλαίσια του Γ΄ΚΠΣ παίρνει μέρος και το Επιμελητήριο, αλλά και τα αντπλυμμυρικά έργα που λόγω και της πρόσφατης πλημμήρας είναι ιδιαίτερα επίκαιρα.
Πρωτοποριακή, τουλάχιστον στην ιδέα, αναμένεται να είναι η επίλυση του κυκλοφοριακού με δημιουργία νέου συγκοινωνιακού φορέα όπου εταίροι θα είναι ΚΤΕΛ και ΤΑΞΙ.
Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει η ημερήσια εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ «ως μπούσουλας θα χρησιμοποιηθεί η υπάρχουσα κυκλοφοριακή μελέτη με τις όποιες βελτιώσεις κριθούν σκόπιμες», οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο θα συζητηθεί η βασική αρχή της μελέτης που ήταν η δημιουργία νέων πλεγμάτων κυκλοφορίας (με δεδομένο ότι δεν θα υπήρχαν κονδύλια για διανοίξεις νέων δρόμων μέσω απαλλοτριώσεων παλαιών κτισμάτων).
Κατά τα άλλα «περπατώντας» στην Απλωταριά έκανε λόγο για… διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, τη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας και την πάταξη του παρεμπορίου.
Επίσης θα ζητήσει την επιστροφή κατά τα δεδομένα της Ρόδου του 2% από το 13% του ΦΠΑ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ τιμή της μαστίχας
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη με τη συγγραφέα Αγγελική Μαστρομιχαλάκη