Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ψήφισμα Νομαρχιακού Συμβουλίου για Περρίκο

Ψήφισμα Νομαρχιακού Συμβουλίου για Περρίκο

51


{fnc titlos}


 Αίτημα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει τον Κώστα Περρίκο ως προφήτη της Ενωμένης Ευρώπης και οραματιστή της συνεργασίας των πολιτών διατυπώνει με ψήφισμά του το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποδεχόμενο πρόταση τους Δημήτρη Μελαχροινούδη, Γραμματέα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Οικισμών Νότιας Χίου.
Το ν.σ. σε μια περίοδο όπου η Ε.Ε. διευρύνεται στα 25 μέλη καλεί τους έλληνες ευρωβουλευτές να στηρίξουν το δίκαιο αυτό αίτημα με όλες τους τις δυνάμεις, για την αναγνώριση ενός ήρωα τον οποίο εκτέλεσαν πριν 60 χρόνια οι γερμανοί για την αντιστασιακή του δράση (6-2-1943).
«Για τον ήρωα Κώστα Περρίκο, που θυσιάστηκε για την πατρίδα του, έχοντας το ψυχικό σθένος να νικήσει το μίσος και την εκδίκηση που γεννά ο πόλεμος, και να μείνει πιστός- μέχρι τις τελευταίες του στιγμές, τις ανθρωπιστικές αξίες που με συνέπεια υπηρέτησε στη ζωή του- με στόχο την οικοδόμηση μας νέας εποχής για την ανθρωπότητα. Τον άνθρωπο που είχε τον πόθο και τη διορατικότητα, πίσω από τα σκοτεινά σύννεφα που σκέπαζαν την Ευρώπη, να οραματιστεί μια Ευρώπη Ενωμένη, με τους λαούς της να συνεργάζονται ειρηνικά για την ευημερία της», αναφέρεται στο ψήφισμα.
 Την εισήγηση στο ν.σ. έκανε ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Μελαχροινούδης που αναφερόμενος στον ήρωα Κώστα Περρίκο σημείωσε ότι «παραμένει ο διαχρονικός οραματιστής της επί ίσοις όροις συνεργασίας και σήμερα περισσότερο από ποτέ δικαιούνται πανευρωπαϊκά την καταξίωσή του. Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο κοινοβούλιο της Ευρώπης έχουν ακόμα μια προσπάθεια, που τιμά την πατρίδα τους, να φέρουν σε πέρας».
Επίσης ως ελάχιστο φόρος τιμής αποφασίστηκε η ανάληψη της ευθύνης κατασκευής προτομής του Κώστα Περρίκου η οποία θα προταθεί να τοποθετηθεί στο Δήμο της Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ τιμή της μαστίχας
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη με τη συγγραφέα Αγγελική Μαστρομιχαλάκη