Αρχική Νέα Τοπικά Γιάννης Χαλλιορής: από που θα πληρώσει ο Δήμος καθαρισμούς και χημικές τουαλέτες

Γιάννης Χαλλιορής: από που θα πληρώσει ο Δήμος καθαρισμούς και χημικές τουαλέτες

33

Κατά … Πολύδωρου !

Του Γιάννη Χαλλιορή

Επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ

 Αφού συγχαρώ το Δήμαρχο Χίου κ. Λαμπρινούδη για την απόφασή του να ξεκινήσει εκστρατεία καθαριότητας των στάσεων και τοποθέτησης χημικών τουαλετών   (βλέπε δημοσιεύματα εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ ), ας μου επιτρέψει – χωρίς περιστροφές – να τον ρωτήσω αν προτίθεται να πληρώσει από την τσέπη του ή αν σκέφτεται να προσφύγει στη «λύση» των εικονικών τιμολογίων. Κι αυτό γιατί πιστεύω πως δεν θα βρεθεί υπηρεσιακός παράγοντας που θα δεχτεί να βάλει το κεφάλι του στο ντορβά, καλύπτοντας τις δημαρχιακές κουτουράδες. 

Άραγε ο έμπειρος Δήμαρχος Χίου δεν γνωρίζει τα όρια των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του;

Ας μας πει γιατί προχώρησε χωρίς εισηγήσεις των υπηρεσιών, Γιατί δεν τήρησε κανένα στάδιο της νόμιμης διαδικασίας;  Πότε υπόγραψε τις αποφάσεις ανάθεσης, πότε αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, πότε εκδόθηκαν οι διατάκτες, ποιο συλλογικό όργανο ενέκρινε τις δαπάνες; Η απάντηση στα ερωτήματα είναι γνωστή. Ποτέ! Όλα βρίσκονται στον αέρα, όλα παράνομα.

Θυμίζω πως αυτή δεν είναι η πρώτη αποκοτιά που του καταλογίζουμε. Τα ίδια έκανε  στην περίπτωση των διαγραμμίσεων, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, διαγραμμίσεις που σήμερα δεν υπάρχουν, σβήστηκαν… Τα ίδια  για την επίστρωση της τάφρου  του Φρουρίου και του μπαζώματος στον ΝΟΧ, εργασίες που – λίγες μέρες μετά – τις πήρε το νερό. Τα ίδια για τον καθαρισμό των στύλων της ΔΕΗ, για τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό των γραφείων του. Σήμερα; Ψάχνει τρόπο πληρωμής…

Και για να προλάβω όσους ήδη ξεκίνησαν να υποβαθμίζουν το θέμα, λέγοντας :

«Έλα μωρέ τώρα αυτό σας έφταιξε, ο καθαρισμός των στάσεων; Οι χημικές τουαλέτες; Ούτως ή άλλως χρειαζόταν…».

Συμφωνώντας μαζί τους, θα πω πως υπάρχει κι ο σωστός ο δρόμος. Ποιος θα είχε αντίρρηση για την εκτέλεση αυτών των έργων;

Όμως, τους πάω λίγο παρακάτω… Στην επόμενη αυθαίρετη απόφαση του δημάρχου. Σε μια «στημένη» πρόσληψη, σε μια – κάτω από το τραπέζι – συμφωνία, σε  ένα ιδιωτικό τοιχίο, στην επίστρωση μιας αυλής – αυθαίρετα πάντα και με δημοτικές δαπάνες – μέχρι και στην αυθαίρετη ανάθεση της «ενημέρωσης-προβολής», σε ανταγωνιστικό συγκροτήματα επικοινωνίας. Τότε, που η Πολυ – επιλογή θα θίγει πρόσωπα, συμφέροντα και καταστάσεις, ίσως πονέσει.

Τέλος, για όσους διαπιστώνουν πως – με αυτά κι αυτά – κατάντησε η χώρα να πηγαίνει κατά … διαόλου, υπάρχει κι η άποψη πως – τουλάχιστον – στη Χίο πηγαίνουμε κατά … Πολύδωρου!

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔίκη για υπόθεση Αγγελικής, 46η ημέρα, απολογία ειδικευμένου χειρουργού
Επόμενο άρθροΟι «κοιμισμένοι γίγαντες» του Shoboshobo στο CITRUS