Αρχική Νέα Τοπικά Εξόδιος Ακολουθία το μεσημέρι για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Χίου

Εξόδιος Ακολουθία το μεσημέρι για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Χίου

20

 Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου θα ψαλεί στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Διονυσίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Χίου.

Σε σχετικό δελτίο τύπου «η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κυρού Διονυσίου».

Ο εκλιπών Ιεράρχης εξεδήμησε προς Κύριον, σε ηλικία 84 ετών, την Κυριακή 17 Ιουλίου και από το πρωί της Δευτέρας έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του.

Στο σύντομο βιογραφικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Εκκλησία της Ελλάδος επισημαίνεται ότι ο Μακαριστός Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών γεννήθηκε στους Καλημεριάνους Ευβοίας το 1927. Απεφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή το 1956, και στη συνέχεια παρακολούθησε Νομικά. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1952 και Πρεσβύτερος το 1960. Υπηρέτησε στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού, όπου και δίδαξε στις Παραγωγικές Σχολές αυτού. Στη συνέχεια κατέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντού Θρησκευτικού Ενόπλων Δυνάμεων. Μητροπολίτης Χίου εξελέγη το 1979. Διετέλεσε Τοποτηρητής των Ιερών Μητροπόλεων Μυτιλήνης Ερεσσού και Πλωμαρίου, και Σάμου και Ικαρίας. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπάντηση Δημάρχου Χίου για τις χημικές τουαλέτες- ανταπάντηση Νέας Αντίληψης
Επόμενο άρθροΥστατο χαίρε στον Ποιμενάρχη της Χίου- φωτογραφίες