Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Δημάρχου Χίου για τις χημικές τουαλέτες- ανταπάντηση Νέας Αντίληψης

Απάντηση Δημάρχου Χίου για τις χημικές τουαλέτες- ανταπάντηση Νέας Αντίληψης

20

         
Απαντώντας στην ανοιχτή επιστολή του κ. Χαλλιορή, σχετικά με το «αδίκημα» της τοποθέτησης χημικών τουαλετών στην πόλη και τις παραλίες της Χίου, δεν θα αναφερθούμε στην αναγκαιότητά τους, αυτή είναι κατανοητή από τους δημότες μας, σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Χίου που συνεχίζει:

 

 

Εμείς οφείλουμε να ενημερώσουμε για τη νομιμότητα των αποφάσεων ως εξής:

  • α) Το συγκεκριμένο ποσό για ενοικίαση τουαλετών είναι εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό του Δήμου, ενώ η συγκεκριμένη δράση συμπεριλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

 

  • β) Στις 5/7/2011 έγινε η εισήγηση από την Τεχνική Υπηρεσία, στις 8/7/2011 εγκρίθηκε η πίστωση και οι όροι της ενοικίασης από την Οικονομική Επιτροπή: πρακτικό 350/2011, αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» με κωδικό «ΑΔΑ: 4ΑΣΛΩΗΝ-ΗΣΝ»  και εγκρίθηκε με την αριθ. Α-1108/05-07-2011 ανάληψη υποχρέωσης.

 

Η σχετική απόφαση έχει ως εξής:

«Α) Εγκρίνει την  με απευθείας ανάθεση 15 χημικών τουαλετών, για ένα τρίμηνο, που θα τοποθετηθούν σε προκαθορισμένα σημεία σε παραλίες του νησιού  για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Β) Εγκρίνει την αριθ. Α-1108/05-07-2011  ανάληψης υποχρέωσης

Γ) Αποδεσμεύει πίστωση ύψους 7.830 ευρώ  σε βάρος του ΚΑ 70-6235.001 του προϋπολογισμού έτους 2011 :”Ενοικιάσεις χημικών τουαλετών”

Δ) Ψηφίζει διάθεση πίστωσης ύψους 7.830 ευρώ  από τον  ΚΑ 70-6235.001 του προϋπολογισμού έτους 2011 :”Ενοικιάσεις χημικών τουαλετών”.

Ως εκ τούτου τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου.

 

Από το γραφείο τύπου

Ανταπάντηση ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ


Σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χίου, αναφορικά με τα ερωτήματα που έθεσε για τη νομιμότητα των έργων: α) καθαρισμού στάσεων και β) ενοικίασης χημικών τουαλετών, ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ κ. Γιάννης Χαλλιορής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 « Δεν είναι στις προθέσεις μου να αντιδικώ για τα προφανή, ούτε να επαναλαμβάνομαι. Παρόλα αυτά – και για την αποκατάσταση της αλήθειας – θα παρατηρήσω πως στην απάντηση του Δημάρχου :

α) καμιά αναφορά δεν γίνεται στο έργο του καθαρισμού των στάσεων.  Και οι υπηρεσίες του δήμου ζητούν να μάθουν με ποια τεχνική περιγραφή έγινε, ποιες στάσεις αφορά, αν αυτές ανήκουν στο Δήμο, γιατί εκτελέστηκε χωρίς αποφάσεις. Το ερώτημα λοιπόν παραμένει. Πώς θα πληρωθεί ένα έργο που ούτε στο τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται, ούτε στον προϋπολογισμό του δήμου υπάρχει; Μένει να πουν πως έγινε … δωρεά !

β) για την ενοικίαση χημικών τουαλετών, σε παραλίες του δήμου, δεν εκδόθηκε η απαιτούμενη απόφαση Δημάρχου για την ανάθεση του έργου, δεν αναρτήθηκε στη διαύγεια, ούτε υπογράφτηκε συμφωνητικό. Κατά τα λοιπά, το έργο φωτογραφήθηκε εκτελεσμένο !

Με την ευκαιρία, θέλω να επισημάνω – για μια ακόμα φορά και προς κάθε κατεύθυνση – την υποχρέωση πιστής τήρησης των νόμιμων διαδικασιών, για τα έργα και τις συμβάσεις του Δήμου Χίου, με στόχο τη διαφάνεια, τη χρηστή διαχείριση και το δημόσιο έλεγχο. »

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκοιμήθη ο Μητροπολίτης Χίου +Διονύσιος
Επόμενο άρθροΕξόδιος Ακολουθία το μεσημέρι για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Χίου