Αρχική Νέα Τοπικά Κριτική Π. Βρουλή σε Κ. Γανιάρη για “παραταξιακή πειθαρχία” στο θέμα της...

Κριτική Π. Βρουλή σε Κ. Γανιάρη για “παραταξιακή πειθαρχία” στο θέμα της ΕΝΑ Χίου

27

 Με αφορμή σχόλιο του Γιώργου Παπαδόπουλου στην περιοδική έκδοσή του “Χιώτικα Πνευματικά Διανθίσματα¨, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Παντελής Βρουλής ασκεί κριτική στον Αντιπεριφερειάρχη Χίου για κομματική πειθαρχία.Στο συγκρκειμένο σχόλιο του Π. Βρουλή, ακολουθεί απάντηση του Κώστα Γανιάρη«Στα  Χιώτικα  Πνευματικά  Διανθίσματα  που  επιμελείσαι   και  που στην σελίδα  5  αναφέρεσαι  επί λέξει,   απευθυνόμενος   στους  Περιφερειακούς  Συμβούλους,  «ιδού  πεδίον  δόξης λαμπρό-απαιτήστε  από τον  κ.  Γιακαλή, η μια  αναπτυξιακή που    θα γίνει, να γίνει  στην  Χίο.»
Πιστεύω ότι  όλοι  οι  χιώτες  θα  συμφωνήσουν  σε  αυτή σου  την απαίτηση.
Ο  συνδυασμός  μας,  στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο  στην  Μυτιλήνη,   αλλά  και  στο  προηγούμενο που  έγινε  στην  Χίο,  παρουσία του Δημάρχου της   Χίου (ο οποίος μάλιστα έκανε παρέμβαση  για την διατήρηση της ΕΝΑ) ψήφισε  υπέρ της διατήρησης της ΕΝΑ κάτι που έκαναν ακόμα και  οι  σύμβουλοι  από  τα αλλά  δυο  νησιά  κάτι  που  δυστυχώς  δεν  έπραξαν οι  Χιώτες  περιφερειακοί  Σύμβουλοι  της  πλειοψηφίας   κατ  εντολή  του  κ ΓΙΑΚΑΛΗ.
Λυπάμαι  ειλικρινά, γιατί αν και  προσπαθώ να  λειτουργήσω  με περιφερειακή    συνείδηση,  δεν μπορώ να βλέπω  να  μεταφέρονται όλα στη  Μυτιλήνη και  τον κ  Γανιάρη και τους Συμβούλους του, να άγονται και να φέρονται από  τον  κύριο  Γιακαλή.
Καλή  είναι  η  κομματική πειθαρχία,  αλλά  ας  μην  ξεχνάμε  ότι  ο  Χιώτικος  λαός  μάς  έστειλε  στην  Περιφέρεια  για  να  υποστηρίξουμε  και  τα δικά  του  συμφέροντα.
Έτσι  αγαπητέ  Γιώργο την  κριτική σου  θα  πρέπει  να την απευθύνεις στους συμβούλους της πλειοψηφίας, οι οποίοι συνέβαλλαν στο κλείσιμο της ΕΝΑ.

Με εκτίμηση
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Παντελής Βρουλής»


Ανταπάντηση Κ. Γανιάρη
Αγαπητέ συνάδελφε,

Σε πρόσφατη δημόσια παρέμβασή σας προχωρείτε σε ατεκμηρίωτες αιτιάσεις σχετικά με την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας και την στάση των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας.

Θα ήθελα λοιπόν, να παρατηρήσω τα εξής:

  • Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 12ης Ιουλίου όπου συζητήθηκαν τα θέματα των αναπτυξιακών εταιρειών απουσιάζατε, συνεπώς δεν έχετε γνώση του διαλόγου και των τοποθετήσεων που έγιναν σχετικά με το θέμα.
  • Η θέση των συμβούλων της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου περιέχεται αναλυτικά στην εισήγησή μου την οποία κατέθεσα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, σας απέστειλα ηλεκτρονικά και δημοσιεύεται στον τοπικό μας τύπο.
  • Το θέμα της έδρας της νέας Αναπτυξιακής Εταιρείας, καθώς και οι σκοποί, οι λειτουργίες της και η δομή της θα περιέχονται στο καταστατικό της που θα έρθει προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τέλος επειδή στην πολιτική, όπως και στη ζωή, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος θα συνιστούσα, σε σάς όπως και σε άλλους, όπως «μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας».

 Φιλικά

 

Κωνσταντίνος Γανιάρης

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ