Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για ναυτιλιακή πολιτική

Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για ναυτιλιακή πολιτική

5

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Χάραξη σοβαρής και συγκροτημένης ναυτιλιακής πολιτικής ζητά με Ερώτηση (ΑΠ 20492/26.07.2011) που κατέθεσε σήμερα, ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής, Κωστής Μουσουρούλης.

 

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι οι πειραματισμοί της Κυβέρνησης επί δέκα οκτώ (18) μήνες, με τη διάλυση του αρμόδιου Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, την αποκοπή του Λιμενικού Σώματος από τη ναυτιλία, τις αλλεπάλληλες μεταφορές των σχετικών αρμοδιοτήτων από Υπουργείο σε Υπουργείο, έχουν δημιουργήσει αστάθεια, η οποία αυξάνει τη δυσπιστία της ναυτιλιακής κοινότητας απέναντι στη χώρα.

 

Ο Κωστής Μουσουρούλης τονίζει ότι, ενώ οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί έχουν πλήξει την ελληνική ναυτιλία, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο αριθμός των πλοίων που φέρουν την Ελληνική σημαία, οι αρμόδιοι Υπουργοί αναλώνονται σε εξαγγελίες χωρίς να λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα για τον τομέα που συνεισφέρει στην εθνική οικονομία σε σταθερή ετήσια βάση.

 

Δεδομένων των τελευταίων δηλώσεων των αρμοδίων Υπουργών και δημοσιευμάτων ότι εξετάζεται σε επίπεδο Πρωθυπουργού, η επανασύνδεση της εμπορικής ναυτιλίας με το φυσικό διοικητικό της φορέα, το λιμενικό σώμα, ο Κωστής Μουσουρούλης ζητά την επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, με σαφές χρονοδιάγραμμα για την ενίσχυση της ελληνικής ναυτιλίας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕντός Αυγούστου δημοτικοί χώροι στάθμευσης
Επόμενο άρθρο4η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών στα Μεστά της Χίου