Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Τσουρή για τον Κάμπο

Ερώτηση Τσουρή για τον Κάμπο

18

Ερώτηση, προς τον Υπουργό Οικονομικών, κατέθεσε η βουλευτής Χίου, Ελπίδα Τσουρή, με θέμα το φορολογικό καθεστώς της περιοχής Κάμπος, στη Χίο.

Σκοπός της Ερώτησης είναι να υπάρξει έγγραφη και δεσμευτική απάντηση του Υπουργείου, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, με τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Οικονόμου, για το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα, που θα ακολουθηθεί, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η βουλευτής Χίου επισημαίνει ότι σταθερό της προσανατολισμό αποτελεί η δίκαιη και ρεαλιστική επίλυση του φορολογικού καθεστώτος, για τα ακίνητα του Κάμπου, και όχι η δημιουργία εντυπώσεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η πραγματοποίηση της σύσκεψης, σε συμφωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό, έγινε προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση του νέου αρμόδιου Υπουργού, για τα δεδομένα και την κατάσταση της περιοχής, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί η ίδια, με δημόσιες δηλώσεις της, πριν από μερικούς μήνες. Η ίδια, τότε, είχε τονίσει ότι η κατάθεση τροπολογιών, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το Υπουργείο, δεν έχει καμία απολύτως τύχη, και ότι, αν θέλουμε την πραγματική επίλυση του προβλήματος, οφείλουμε να τεκμηριώσουμε τις διεκδικήσεις μας. Αυτό και έπραξε η βουλευτής, όπως, εξάλλου, ήταν υποχρέωσή της, αλλά αυτό δεν αποκλείει την πραγματοποίηση και νέας ευρύτερης σύσκεψης, με τη συμμετοχή των κατοίκων του Κάμπου, αφού οι υπηρεσίες θα έχουν ολοκληρωμένη γνώση και πλήρη ενημέρωση.

Τέλος, η βουλευτής δηλώνει ότι αναγνωρίζει απολύτως τη δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων του Κάμπου και, προς την κατεύθυνση αυτή, εργάζεται σταθερά και διαχρονικά, δεν κατανοεί, όμως, και δεν συμμετέχει σε κινήσεις, οι οποίες μπορούν να δημιουργούν εντυπώσεις, αλλά δεν παράγουν αποτέλεσμα, για λόγους σκοπιμοτήτων.

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιαβούλευση Περιφέρειας για το «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων»
Επόμενο άρθροΦεστιβάλ ΚΝΕ στο κόκκινο φαναράκι του λιμανιού