Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για τα κίνητρα παραμονής υπαλλήλων σε παραμεθόριες περιοχές

Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για τα κίνητρα παραμονής υπαλλήλων σε παραμεθόριες περιοχές

6

 Ποια είναι η Κυβερνητική πολιτική για τα κίνητρα παραμονής υπαλλήλων στις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές ζητά να πληροφορηθεί με σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής Κωστής Μουσουρούλης.

Ο Βουλευτής στην ερώτησή του επισημαίνει τη διαχρονική πρακτική της πολιτείας να στηρίζει, έστω και με αποσπασματικό τρόπο, μέσω κινήτρων την προσέλκυση και παραμονή υπαλλήλων στις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές και καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να δημοσιοποιήσει το σχετικό σχεδιασμό του. Ειδικότερα ζητά να ενημερωθεί αν πρόκειται να καταργηθεί πλήρως η πολιτική των κινήτρων και των συνακόλουθων περιορισμών, καθώς και για προβλεπόμενες αλλαγές στον χαρακτηρισμό περιοχών της χώρας ως παραμεθόριες ή ακριτικές.

Ο Κωστής Μουσουρούλης τονίζει ότι δεν έχουν εκλείψει οι εθνικοί και κοινωνικοί λόγοι στήριξης των ακριτικών περιοχών της Χώρας και ζητά ολοκληρωμένη και σχεδιασμένη προσέγγιση του θέματος που να αξιολογεί τις επιπτώσεις στις παραμεθόριες περιοχές

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΟΧ- νέο Δ.Σ.
Επόμενο άρθροCITRUS: Αναπηρία και επιβίωση σε περίοδο εθνικής κρίσης