Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου – Επιτροπή Κατοίκων Κάμπου: η κα Τσουρή να συμπαραταχθεί...

Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου – Επιτροπή Κατοίκων Κάμπου: η κα Τσουρή να συμπαραταχθεί με τη θέση των 90 βουλευτών

30

 Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου – Επιτροπή Κατοίκων Κάμπου

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της βουλευτή κας Ε. Τσουρή, με δική της πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Π. Οικονόμου, για το φορολογικό πρόβλημα του Κάμπου. Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς είχε δεσμευτεί δημόσια για την πραγματοποίηση συνάντησης στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα, με την συμμετοχή των ενδιαφερομένων (σύλλογος, κάτοικοι κτλ.).

 Ενόψει της προαναγγελθείσας αυτής συνάντησης, εμείς, οι κάτοικοι του Κάμπου, εκδώσαμε ψήφισμα με 128 υπογραφές με αίτημα την πλήρη και άνευ εξαιρέσεων και περιορισμών απαλλαγή της γης του Κάμπου από την φορολογία κατοχής. Επιπλέον, με την βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κ. Γανιάρη, μεριμνήσαμε ώστε να παραβρεθούν στην συνάντηση εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων, τα οποία έχουν εκφραστεί εγγράφως υπέρ του αιτήματος μας, για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους.

 Συνεπώς, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί η κα Ε. Τσουρή δεν μεσολάβησε ώστε να πραγματοποιηθεί η παραπάνω συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών και αντ’ αυτού συναντήθηκε ερήμην των κατοίκων του Κάμπου και κατέθεσε πρόταση την οποία δεν γνωρίζουμε. Σε αυτό το πλαίσιο, ζητάμε από την κα Ε. Τσουρή να μας ενημερώσει λεπτομερώς για τα όσα έθεσε υπόψιν του Αναπληρωτή Υπουργού καθώς και γιατί δεν κληθήκαμε ως άμεσα θιγόμενοι για να καταθέσουμε τις απόψεις μας, υπενθυμίζοντας την δέσμευση του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών για την παρουσία μας.

 Καλούμε την κα Ε. Τσουρή να συμπαραταχθεί με την θέση ενενήντα (90) συναδέλφων της όλων των κομμάτων, οι οποίοι δια της υπογραφής τους έχουν ταχθεί υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος των κατοίκων του Κάμπου σε σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Είμαστε βέβαιοι ότι η κα Ε. Τσουρή θα σταθεί στο ύψος των υψηλών προσδοκιών που έχει για εκείνη ο Χιακός λαός, συμβάλλοντας, δια της υπογραφής και της υποστήριξής της, στο να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα του Κάμπου.

 Θεωρούμε ότι οι σημερινές συνθήκες είναι οι πλέον ευοίωνες για την οριστική επίλυση του φορολογικού προβλήματος του Κάμπου, αφού η ευρεία και διακομματική υποστήριξη του αιτήματος των κατοίκων του Κάμπου δεν αφήνει περιθώρια νέας αναβολής. Κατά συνέπεια, πρέπει όλοι να συμπράξουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα τώρα, ειδάλλως, πολύ σύντομα, με τους δυσβάσταχτους φόρους που θα βεβαιωθούν, πολλοί κάτοικοι του Κάμπου θα βρεθούν στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής.

 

 

Μάρκος Ζαννίκος

Πρόεδρος Φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου

Χρυσός Ελευθέριος

Κουφαελάς Χαρίλαος

Κουρπάς Γεώργιος

Σκάμπουλος Γεώργιος

Χρυσούλης Στυλιανός

Για την Επιτροπή Κατοίκων Κάμπου

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕγκαίνια εργοστασίου Χυμών Κάμπου- χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη
Επόμενο άρθροΕλεγχος Δημοτικής Αστυνομίας για παρατημένα ΙΧ