Αρχική Νέα Οικονομία Εγκαίνια εργοστασίου Χυμών Κάμπου- χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη

Εγκαίνια εργοστασίου Χυμών Κάμπου- χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη

31

 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΧΥΜΟΙ ΧΙΟΥ Α.Ε.»

                                                     

                                                                            Χίος, 30/7/2011

                                                                           

 

Φίλες και φίλοι,

Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά να βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να εγκαινιάσουμε το εργοστάσιο των Χυμών Χίου, μια άρτια οργανωμένη και υψηλών προδιαγραφών μονάδα, που σηματοδοτεί μια επιχειρηματική πρωτοβουλία καθοριστικής σημασίας για τον τόπο.

Η επένδυση αυτή, που πραγματοποιήθηκε με όραμα, επιμονή και κόπο στοχεύει να δώσει νέα πνοή και ένταση στην παραγωγική και επιχειρηματική δραστηριότητα που ανέκαθεν υπήρχε στη Χίο σε σχέση με τα εσπεριδοειδή. Θα δώσει κίνητρο στους τοπικούς παραγωγούς του Κάμπου να συντηρήσουν και να αξιοποιήσουν τα περιβόλια τους, δημιουργώντας μια νέα δυναμική για τα περίφημα εσπεριδοειδή της Χίου, με σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, συσκευασίας και διανομής του τοπικού προϊόντος του Κάμπου της Χίου, σύμφωνα με τις επιταγές του σύγχρονου marketing.

Το νέο εργοστάσιο των Χυμών θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για τη διατήρηση του χαρακτήρα του Κάμπου της Χίου, ενός τόπου πραγματικά μοναδικού, θα στηρίξει την τοπική παραγωγή, θα δώσει ανάσες στην τοπική απασχόληση, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, αποτελώντας έτσι παράγοντα καθοριστικό για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, που όπως είναι φυσικό, πρέπει να βασιστεί στα τοπικά προϊόντα του νησιού που έχουν φήμη και καλό όνομα στην αγορά.

Πιστεύω πως αυτή η αξιέπαινη επενδυτική πρωτοβουλία πραγματικά θα αποτελέσει ένα ισχυρό στοιχείο ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας, κυρίως γιατί βασίζεται σε ένα φημισμένο τοπικό προϊόν. Οφείλω ιδιαίτερα να επισημάνω το γεγονός ότι ένας άνθρωπος με ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στο χώρο της ναυτιλίας, επέλεξε να επενδύσει κεφάλαια στην τοπική ανάπτυξη που περνάει μέσα από την αγροτική παραγωγή και την εμπορική δραστηριότητα. Αυτό η τοπική κοινωνία το αναγνωρίζει  και πρακτικά στηρίζει το εγχείρημα με όλες τις δυνάμεις της. Μακάρι η κίνηση αυτή να βρει και άλλους μιμητές.

Εύχομαι το εργοστάσιο να είναι «καλορίζικο» και να αποτελέσει το πρώτο βήμα μιας διαρκώς ανοδικής επιχειρηματικής πορείας.

 

Σας ευχαριστώ πολύ

 

 

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ

 

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

 

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣήμερα προφεστιβαλική της ΚΝΕ στο Βαρβάσι
Επόμενο άρθροΦιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου – Επιτροπή Κατοίκων Κάμπου: η κα Τσουρή να συμπαραταχθεί με τη θέση των 90 βουλευτών