Αρχική Green Life Διαδρομές Προβολή των νησιών μας στη RAI-3

Προβολή των νησιών μας στη RAI-3

12

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 Με πρωτοβουλία του Διευθυντή του ΕΟΤ της Ιταλίας (Μιλάνο) κ. Μ. Τερζίμπαση και τη συνεργασία της Αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Αποστολίας Λύκου, θα επισκεφθούν τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου της RAI 3 από τις 5 έως τις 15 Σεπτεμβρίου για ρεπορτάζ που αφορούν στα νησιά του Β. Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, η δημοφιλέστερη τηλεοπτική τουριστική εκπομπή της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή απόγευμα και απευθύνεται σε 1.500.000 τηλεθεατές περίπου θα παρουσιάσει την ιστορική, πολιτιστική κληρονομιά, τα ήθη και τα έθιμα, καθώς και την τοπική κουζίνα των νησιών και η εποχή που εκτιμάται ότι θα προβληθούν τα αφιερώματα (και δορυφορικά) είναι ο Νοέμβριος του 2011.

Η κ. Λύκου έχει ήδη αναθέσει -σε συνεργασία με την ίδια και τον Διευθυντή του ΕΟΤ- σε αρμοδίους υπαλλήλους και υπηρεσίες στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο να καταρτίσουν το Πρόγραμμα των Ιταλών δημοσιογράφων, με την υποστήριξη τοπικών φορέων και επαγγελματιών Τουρισμού για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση του Προγράμματος της RAI 3.

 Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λύκου δήλωσε σχετικά:

«Τα ρεπορτάζ που θα πραγματοποιηθούν θα αποτελέσουν πραγματικά ένα ισχυρό μέσο ώστε να αναδειχθούν τα νησιά μας ως ιδανικός προορισμός και για τους Ιταλούς. Μετά τη συνεργασία μας με το «Travel Channel» και τον ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας κάνουμε τώρα κάτι αντίστοιχο και με τον ΕΟΤ Ιταλίας φιλοδοξώντας να προωθήσουμε την εικόνα, την παράδοση, τα ήθη, τα έθιμα και τη γαστρονομία των νησιών μας στην Ευρώπη.».