Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Κωστή Μουσουρούλη για ακτοπλοϊκή σύνδεση Χίου – Ψαρών

Ερώτηση Κωστή Μουσουρούλη για ακτοπλοϊκή σύνδεση Χίου – Ψαρών

23

Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Χίου – Ψαρών θέτει με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Κωστής Μουσουρούλης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των ιστορικών Ψαρών με τη Χίο, απαιτούνται πλέον των τεσσάρων (4) ωρών για να διανυθούν 57 ναυτικά μίλια, τη στιγμή που τα Ψαρά απέχουν μόλις 12 ναυτικά μίλια από τα Λιμνιά Βολισσού, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού.

Με τον τρόπο αυτό, κάθε άλλο παρά διευκολύνονται οι κάτοικοι και, κυρίως, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι επισκέπτες των δύο νησιών.

Το δρομολόγιο εντάχθηκε στο καθεστώς των «άγονων γραμμών» και στη σύμβαση (90/2008 διάρκειας 3 ετών για 18 δρομολόγια το έτος) που υπεγράφη με την εταιρία που μειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό, προβλέφθηκε η εκτέλεση τουλάχιστον δύο δρομολογίων (Ψαρά – Λιμνιών) την εβδομάδα για την περίοδο 1/6 – 30/9 και για τρία χρόνια, αρχής γενομένης από την 1.11.2008.
Επειδή η προσέγγιση στο λιμένα των Λιμνιών Βολισσού δεν πραγματοποιείται και χρησιμοποιείται η εναλλακτική λύση του λιμένα των Μεστών, με την αιτιολογία ότι το λιμάνι δεν μπορεί να δεχθεί το πλοίο,

Επειδή μία τέτοια επιδοτούμενη γραμμή αξίζει να αναβαθμιστεί, με στόχο τη βελτίωση της συγκοινωνίας και με αμοιβαίο όφελος για τα Ψαρά και τη Βορειοδυτική Χίο,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1. Τηρείται η σύμβαση για την σύνδεση των Ψαρών με τη Χίο;

2. Προτίθεται το Υπουργείο να εξετάσει τη σύνδεση των Ψαρών με τη Βορειοδυτική Χίο και
να την εντάξει στο σχεδιασμό;

3. Ισχύει ότι το πλοίο δεν μπορεί να προσεγγίσει τον λιμένα Λιμνιών Βολισσού για τεχνικούς λόγους (κατάσταση λιμένα);».

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ CHIOSNEWS.COM: πάντως το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Ψαρών με τα Λιμνιά Βολισσού θα πρέπει να συνδυαστεί και με δρομολόγηση λεωφορείου μέχρι την πόλη της Χίου, που ειδικά για τους ψαριανούς θα πρέπει να είναι και δωρεάν, αντίστοιχα με το ακτοπλοϊκό εισιτήριο Ψαρών- Χίου).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜουσική βραδιά στην πλατεία ΦΟΒ Βροντάδου
Επόμενο άρθρο75 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί το βράδυ της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου- τι θα γίνει στη Χίο