Αρχική Νέα Τοπικά Απολογισμός πυρκαγιάς από Π.Υ. σε Κώμη- Λιλικά

Απολογισμός πυρκαγιάς από Π.Υ. σε Κώμη- Λιλικά

34

Την 11-8-11 και Ω/14.40 ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή μεταξύ Καλαμωτής και Κώμης και πλησίον της επαρχιακής οδού.
Πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρότατων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, κινούμενη προς Λιλικά Κώμη και Πατρικά.
Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν συνολικά 75 άντρες με 19 πυρ/κά οχήματα το σύνολο των εθελοντικών δυνάμεων της ομάδας¨Ι¨ και ¨Ο¨ και Καλλιμασιάς, Εθελοντές Πυρ/στες, πλήθος πολιτών. Ρίψεις νερού πραγματοποιούσε το πυρ/κό ελικόπτερο της Χίου. Χωματουργικά μηχανήματα του Στρατού διένοιξαν αντιπυρικές ζώνες για την αποκοπή της πυρκαγιάς και την καλύτερη διέλευση των πυρ/κών οχημάτων. Η Αστυνομική Δ/νση Χίου ρύθμιζε την κυκλοφορία ενώ πραγματοποιούσε ενημέρωση των πολιτών για το τρόπο απομάκρυνσής τους και προφύλαξης τους από τον καπνό. Η πολιτική προστασία Περιφέρειας και Δήμου απέστειλαν υδροφόρες ενώ βρισκόταν παρών Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος. Προς ενίσχυση απεστάλη πεζοπόρο τμήμα 45 ανδρών της 2ης ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη και ο Περιφερειάρχης Πυρ/κών Υπηρεσιών Β.Αιγαίου.
Η πυρκαγιά ήταν σε ύφεση από την Ω/20.00 ενώ την Ω/22.30 της ίδιας ημέρας τέθηκε υπό έλεγχο.
Από πρώτη εκτίμηση η πυρκαγιά έκαψε 500 στρέμματα γεωργικής έκτασης και στη συνέχεια πραγματοποιείται ακριβής αποτίμηση αυτής ενώ σοβαρές ζημιές υπέστη λυόμενη οικία.

 
 
Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.
 

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ν.ΧΙΟΥ