Αρχική Απόψεις Aρθρα Θετικός στην πρόταση Καλογεράκη για πεζοδρόμηση “ιστορικού τριγώνου” ο Δήμος Χίου

Θετικός στην πρόταση Καλογεράκη για πεζοδρόμηση “ιστορικού τριγώνου” ο Δήμος Χίου

16

 Οχι μόνο αποδέχεται, αλλά και εργάζεται για τη σταδιακή υλοποίηση της πρότασης του προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης ΚΟΡΑΗ Παύλου Καλογεράκη για πεζοδρόμηση του «Ιστορικού τριγώνου» της πόλης ο Δήμος Χίου. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που δίνει ο Αντιδήμαρχος Χίου Παντελής Στεφάνου με το παρακάτω δελτίο τύπου:

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε στον τύπο την πρόταση  του εκλεκτού συμπολίτη μας κ. Παύλου Καλογεράκη για το ιστορικό τρίγωνο της πόλης, που αναφέρεται στην περιοχή της Μητρόπολης, Βιβλιοθήκη «Κοραής» και 1ο Γυμνάσιο Χίου.

          Το αίτημα αυτό ενστερνίζεται αμέριστα και η δημοτική μας αρχή,  και προκειμένου να ενημερωθούν και οι δημότες μας, σας επισημάνουμε τα εξής:

  • Για την οδό Ζολώτα έχει ήδη ληφθεί απόφαση (Επιτροπή Κυκλοφορίας και Δημοτικό Συμβούλιο) για οριστική πεζοδρόμηση της, αμέσως μετά το πέρας των εργασιών του 1ου Γυμνασίου.
  • Οι πεζοδρομήσεις στις οδούς Σκυλίτση και Αμάντου θα γίνουν μετά το έργο ανάπλασης της Απλωταριάς, καθώς πρόκειται να ικανοποιήσουν  αίτημα κατοίκων της περιοχής και εμπόρων.
  • Για τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων στη οδό Αργέντη, την επισκευή βοτσαλωτών και την εν γένει ανάδειξη του χώρου, υπάρχει προεκλογική δέσμευση και μελέτη, που αναμένεται να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν στο προσεχές διάστημα.

 

Από το γραφείο τύπου

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒραδιά Μπαλέτου στο θέατρο “Μ. Θεοδωράκης” Καστρομηνά
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση βιβλίου “Γλυπτική Διαδρομή” της Μ. Παπακωνσταντίνου