Αρχική Green Life Διαδρομές Συναντήσεις για ενίσχυση προγράμματος Μαθητικές εκδρομές από και προς Τουρκία

Συναντήσεις για ενίσχυση προγράμματος Μαθητικές εκδρομές από και προς Τουρκία

11

 Η πραγματοποίηση μαθητικών εκδρομών από τα απέναντι παράλια προς τη Χίο δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της γείτονας χώρας, αλλά και αντίστροφα, ήταν το θέμα της συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη μεταξύ του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκου Νύκτα με του μέλους της Διοίκησης Επιμελητηρίου Σμύρνης Rebii Akdurak.
Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Χίου, του προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Ν. Νύκτα με το μέλος της Διοίκησης Επιμελητηρίου Σμύρνης Rebii Akdurak, σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης, τον Μάρτιο του 2011,  στο Επιμελητήριο Σμύρνης, όταν έγινε η παρουσίαση του τουριστικού οδηγού.

          Σκοπός της συνάντησης ήταν η πραγματοποίηση μαθητικών εκδρομών από τα απέναντι παράλια προς τη Χίο δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της γείτονας χώρας, αλλά και αντίστροφα.

          Ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων των ιδιωτικών σχολείων Σμύρνης και πρόεδρος των ιστιοπλοϊκών συλλόγων.   

          Στην εν λόγω συνάντηση παραβρέθηκε ο εκπαιδευτικός κ. Μάρκος Κάβουρας,  του οποίου το σχολείο (1ο Δημοτικό σχολείο Βροντάδου) είχε αδελφοποιηθεί με αντίστοιχο του Καρσί Γιακά και ο κ. Αντώνης Παληός, υπεύθυνος του γραφείου «άλφα πι», ο οποίος ήδη ετοιμάζει φυλλάδιο, που θα απευθύνεται στα σχολεία της ελληνικής επικράτειας, αλλά και στην τούρκικη γλώσσα, για την προώθηση του μαθητικού τουρισμού σε Ελλάδα και Τουρκία.

          Παράλληλα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συμφωνήθηκε να οργανωθεί μίνι πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για τα αγόρια και βόλεϊ για τα κορίτσια, μεταξύ των σχολείων της Χίου και των απέναντι δήμων, και οι λεπτομέρειες αυτής της διοργάνωσης θα συζητηθούν στις 16 Σεπτεμβρίου, όταν θα επισκεφθεί το νησί μας ο Δήμαρχος του Σεφερχισάρ.

Επιπρόσθετα συζητήθηκε η δημιουργία καλοκαιρινών camp στη Χίο, προκειμένου να φιλοξενούνται το καλοκαίρι παιδιά από τα απέναντι παράλια με στόχο την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. 

Από το γραφείο τύπου      

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒραδιά Μπαλέτου στο θέατρο “Μ. Θεοδωράκης” Καστρομηνά
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση βιβλίου “Γλυπτική Διαδρομή” της Μ. Παπακωνσταντίνου