Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας (Κ.Μ.Ψ.Υ) Χίου συμμετείχε στο Πανελλήνιο Συνέδριο των...

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας (Κ.Μ.Ψ.Υ) Χίου συμμετείχε στο Πανελλήνιο Συνέδριο των Κινητών Μονάδων

12

      Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας (Κ.Μ.Ψ.Υ) Χίου του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου συμμετείχε στο Πανελλήνιο Συνέδριο των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας που διεξήχθη  στο Μέτσοβο στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2011.

Το θέμα του συνεδρίου ήταν «Διαχείριση της φροντίδας ψυχικά ασθενών στην κοινότητα: Σύγχρονα μοντέλα». Το συνέδριο διοργάνωσε η Κ.Μ.Ψ.Υ. Θεσπρωτίας-Ιωαννίνων και συμμετείχαν 14 Κ.Μ.Ψ.Υ. από όλη την Ελλάδα.

          Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν αφορούσαν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ψυχικά πάσχοντες, ενώ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων τέθηκαν οι προβληματισμοί όλων των μελών-επαγγελματιών ψυχικής υγείας των Κ.Μ.Ψ.Υ. σχετικά με την οικονομική κρίση, τις περικοπές στην ψυχική υγεία και την αρνητική επίδραση που θα έχει ένα τέτοιο γεγονός στη φροντίδα των ψυχικά ασθενών οι οποίοι ανήκουν στις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. 

          Η Κ.ΜΨ.Υ Χίου παρουσίασε σε εισήγηση  το πρόγραμμα «Αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών και δυσκολιών στο λόγο μέσω υπολογιστή-τηλεδιάσκεψης», με εισηγητές τον κ. Κ. Μπόλια και την κα. Σ. Κώττη.