Αρχική Ομογένεια «Help Chios Relief Fund» από τους Ομογενείς της Αμερικής

«Help Chios Relief Fund» από τους Ομογενείς της Αμερικής

139

Κάλεσμα στους όπου γης Χιώτες απευθύνει ομάδα Ομογενών από την Αμερική που προχώρησε στην ίδρυση της «Help Chios Relief Fund», μιας οργάνωσης που θα συγκεντρώνει χρήματα για να βοηθήσει τους Χιώτες στην πατρίδα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της δικτυακής έκδοσης της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο κτήριο της Χιακής Ομοσπονδίας στην Astoria της ΝΥ τα μέλη της ομάδος του «Help Chios Relief Fund», εξήγησαν ότι στόχος είναι να οργανωθεί ένα ταμείο το οποίο σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χίου τα έσοδα του οποίου θα ανακουφίζουν από τη μια οικογένειες στη Χίο που έχουν οικονομικά προβλήματα και από την άλλη θα συνδράμει τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Χίου.

Τη συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι επιχειρηματίες και μέλη της Χιακής Ομοσπονδίας Νικόλαος Πουλής, Δρ. Νικόλαος Ράλλης, Γιώργος Αλμυρούδης, Κώστας Αλμυρούδης, Αμαλία Μπουρνιά, Σταύρος Χαβιάρας, Γιώργος Κοντολιός, Γιώργος Μαλαφής, Δημήτρης Μεστούσης, Νικόλαος Παπαγιαννάκης, Στήβ Ζερβούδης και Βαγγέλης Καββάδας πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας.

Στη συνέντευξη τύπου εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο θα εργαστούν προκειμένου να συγκεντρώνεται σε μηνιαία βάση ένα ποσό της τάξης των 5.000$ το οποίο θα δίδεται απευθείας στην Ιερά Μητρόπολη Χίου.

Η νέα αυτή ομογενειακή οργάνωση το «Help Chios Relief Fund» με έδρα την Νέα Υόρκη θα απευθυνθεί στους Χιώτες του Κόσμου εκτός Ελλάδος με κάθε τρόπο (μέσω διαδικτύου, των social network, επιστολές, email κτλ) με στόχο να συγκεντρώσει ένα αρχικό ποσό άνω των 60.000$ και από αυτό το ποσό κάθε μήνα να εκταμιεύονται μηνιαίως κατ αρχήν το ποσό των 5000$ το οποίο θα αποστέλλεται σε μόνιμη βάση στην Ιερά Μητρόπολη Χίου.

Το Help Chios Relief Fund σε μόνιμη βάση με ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα θα ενημερώνει επακριβώς τους δωρητές και συμμετέχοντες στο πρόγραμμα βοήθειας που πάνε τα χρήματα που ο κάθε ένας διαθέτει είτε από το υστέρημα είτε από το περίσσευμα του.

Τα χρήματα που θα κατατίθενται στο λογαριασμό αυτό μαζί με τους τόκους θα διατίθεται στο σύνολό τους και  αποκλειστικά μόνο για αυτό το σκοπό. Το πρόγραμμα θα κρατήσει όσο χρειαστεί προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες των Χιωτών που χρήζουν βοηθείας και θα είναι ανοιχτό για έλεγχο ανά πάσα στιγμή σε όποιον το ζητήσει όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από τους μετέχοντες στην πρωτοβουλία.

Η προσπάθεια γίνεται με την στενή συνεργασία και τις ευλογίες του επιχώριου Οικείου Ιεράρχη Μητροπολίτη Χίου, Οινουσών και Ψαρών κ. Μάρκου με τον οποίο είναι σε ανοιχτή επικοινωνία τα μέλη της ομάδος του Help Chios Relief Fund.

 Στις προσθέσεις των μελών του «Help Chios Relief Fund» είναι αν και εφόσον αυτό καταστεί δυνατόν να συγκεντρώνονται ρούχα, σκεπάσματα και όποια άλλα ήδη κριθεί ή ζητηθεί από την Ιερά Μητρόπολη.

Αν όμως υπάρξουν αιτήματα και από άλλους κοινωνικούς οργανισμούς και το Fund μπορεί να ανταποκριθεί θα το κάνει υπό προϋποθέσεις και συγκεκριμένα κριτήρια κάθε φορά. Τα μέλη του Help Chios Relief Fund κάλεσαν, μέσω του τοπικού Τύπου, όλους τους Χιώτες να συμμετέχουν στην «κοινή προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων από την βαθιά και μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει και θα μαστίζει για καιρό την πατρίδα» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

 

 ΠΗΓΗ: protothema.gr/

Διαφήμιση