Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Γιώργος Θεοτοκάς: υποψήφιος με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Γιώργος Θεοτοκάς: υποψήφιος με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

307


 Ο Πυργούσης στην καταγωγή, δικηγόρος Γιώργος Θεοτοκάς, είναι ο τέταρτος υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Γεννημένος στο Πυργί το 1961, εγκαταστάθηκε από το 1973 με την οικογένειά του στην Αθήνα, η σχέση του όμως με τη Χίο παρέμεινε διαρκής και αδιάκοπη σε όλη τη διαδρομή του.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το έτος 1986.

Διατηρεί δικό του δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και ασχολείται με υποθέσεις αστικού και εμπορικού δικαίου, πολεοδομικού και χωροταξικού δικαίου και με θέματα πνευματικών δικαιωμάτων.


Αναμείχθηκε ενεργά με τα θέματα της Χίου, από τα φοιτητικά του χρόνια και υπήρξε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Χίων Φοιτητών κατά τα έτη 1982-1984, καθώς επίσης και συνεκδότης, συντάκτης και αρθρογράφος της εφημερίδας «Χιακά Επίκαιρα».

Είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο Ειρήνη Σουγανίδου, πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της κινηματογραφικής εταιρίας “Feelgood A.E.”, στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος ως νομικός σύμβουλος και σύμβουλος διοικήσεως  και έχουν δύο παιδιά τον Νίκο 13 ετών και την Ευγενία 8 ετών.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά και ιδιαίτερα με τα θέματα της Χίου ως δικηγόρος και ενεργός πολίτης είναι συνεχής μέχρι και σήμερα.

Διαφήμιση