Τη δική τους φωνή διαμαρτυρίας ύψωσαν τα άτομα με αναπηρία και στο νησί μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Εθνικής Συνομοσπονδίας για πανελλαδική κινητοποίηση, κόντρα στην αιφνιδιαστική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία τα άτομα με αναπηρία δεν εξαιρούνται από τα μέτρα του Μνημονίου-3.
Οι διαβεβαιώσεις ακόμα και του Πρωθυπουργού εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας, και ανεξάρτητα αν οι συμμετέχοντος στην κινητοποίηση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου ήταν μικρή στη Χίο, οι επιπτώσεις είναι πολύ μεγάλες.
Παράλληλα όμως στη συγκέντρωση την Τετάρτη το μεσημέρι, απαράδεκτοι ήταν και οι Χιώτες εποχούμενοι που στη συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος (λιγότερο από 5 λεπτά) άρχισαν να κορνάρουν, κάνοντας την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σοφία Μιχάλα να σταματήσει το διάβασμα της ανακοίνωσης «ευχαριστώντας» τους. Ευθύνη εδώ φέρει και η τροχαία Χίου, αφού αν και είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως για την κινητοποίηση εντούτοις έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση.
Οι κινητοποιήσεις όμως δεν σταματούν για τα άτομα με αναπηρία. Το Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου, ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ σε συνεργασία με τους Οδηγούς παρουσιάζουν μια ξεχωριστή δράση στην πλατεία Βουνακίου, ενώ το παράρτημα της Εταιρείας Αυτιστικών πραγματοποιεί εκδήλωση το πρωί του Σαββάτου, ανοικτή στο κοινό, στο Ομήρειο.
Ενώ επόμενη μέρα κινητοποίησης αναμένεται να είναι η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Μέρα των Ατόμων με Αναπηρία.







