Αρχική Νέα Τοπικά 8 οι νεκροί στο Norman Atlantic- 427 διασωθέντες από τους 478…

8 οι νεκροί στο Norman Atlantic- 427 διασωθέντες από τους 478…

35

Στους 8 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στο Norman Atlantic, γεγονός που εξελίσσεται σε ναυτική τραγωδία η φωτιά το πρωί της τελευταίας Κυριακής του 2014 στο πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα- Ανκόνα.
Ο αριθμός των διασωθέντων σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές ανέρχεται στα 427 άτομα, που σημαίνει ότι σε σύνολο 478 ατόμων επιβατών και προσωπικού που έχει δώσει η εταιρεία ΑΝΕΚ είναι αγνοούμενοι 43 άνθρωποι.
Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζονται φόβοι μήπως κρυμμένοι στα φορτηγά βρίσκονταν και πρόσφυγες που παράνομα προσπαθούσαν να περάσουν στην Ιταλία, κάτι που μπορεί ίσως να ερευνηθεί αφού ρυμουλκηθεί το πλοίο σε ιταλικό λιμάνι.
Επικαλούμενο ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ansa, αναφέρει επίσης ότι ονόματα των διαασωθέντων δεν υπήρχαν στη λίστα επιβατών, γεγονός που αυξάνει τους φόβους για μεγαλύτερο αριθμό αγνοουμένων. 
 

Un numero imprecisato di dispersi e otto vittime accertate dopo l’incendio sulla Norman Atlantic. Sono state salvate 427 persone ed i naufraghi non presenti all’appello sarebbero 38, secondo l’edizione online del settimanale greco To Vima, considerato tra i più autorevoli. Ma anche se sulla lista d’imbarco i passeggeri erano 478, alcuni dei nomi delle persone salvate non figurano su quella lista. Dunque il “porto d’imbarco dovrà ora verificare la corrispondenza delle liste”. E’ quanto spiegato nel corso della conferenza stampa a Palazzo Chigi. E’ questa la ragione per cui, osserva il ministro Lupi, non si possono fornire indicazioni sul numero dei dispersi.

Τελευταία ενημέρωση από υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

 

Συνέχεια ενημέρωσης από την ευρεία επιχείρηση διάσωσης του Ε/Γ-Ο/Γ Norman Atlantic

 

   Από το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, επιβεβαιώνεται ότι ο μέχρι στιγμής αριθμός θανόντων από την επιχείρηση διάσωσης του Ε/Γ-Ο/Γ “Norman Atlantic” ανέρχεται στους οκτώ (08). Πέραν της ταυτότητας του ενός που έχει ήδη ανακοινωθεί, περαιτέρω στοιχεία για τους επτά (07) θανόντες, δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

  Το Αρχηγείο του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διασταύρωσης των στοιχείων των διασωθέντων και της λίστας των επιβατών του Ε/Γ-Ο/Γ “Norman Atlantic” που έχει δοθεί από την εταιρεία στο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για την οριστική διακρίβωση του αριθμού πιθανόν αγνοουμένων.

   Παράλληλα, για τη συνεχή ενημέρωση των συγγενών των επιβαινόντων του Ε/Γ-Ο/Γ “Norman Atlantic” σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρησης, τίθενται σε 24ωρη λειτουργία δύο επιπλέον Γραμμές Ενημέρωσης, με αριθμούς κλήσης 213 137 1042 και 213 137 1036.

  Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται τόσο εντός του πλοίου, όσο και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Το Ε/Γ-Ο/Γ ”CRUISE EUROPA” ήδη καταφθάνει στο λιμένα Ηγουμενίτσας όπου και θα αποβιβάσει τους διασωθέντες.   

Διαφήμιση