Αρχική Νέα Τοπικά Ανακύκλωση γυαλιού από το Δήμο Χίου- παράδοση 80 κάδων

Ανακύκλωση γυαλιού από το Δήμο Χίου- παράδοση 80 κάδων

155


80 κάδοι από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης θα παραλάβει ο Δήμος Χίου έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα η ανακύκλωση γυαλιού.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Μπελέγρης κάλεσε τους δημότες να βοηθήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος και να ρίχνουν μόνο γυαλί στους ειδικούς μπλε κάδους. Κανονικά  οι φιάλες ρίχνονται μέσα σςτους κάδους μία-μία και όχι δεμένες σε πλαστική σακούλα. Ενώ απαγορεύεται η ριψη άλλων σκουπιδιών!
Ειδική ενημέρωση θα γίνει και στα καταστήματα που καθημερινά έχουν άδεια γυάλινα μπουκάλια, όπως στα καφέ- μπαρ όπου θα υπάρχουν και σε κοντινή απόσταση τέτοιοι κάδοι.

Ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ Σωκράτης Συριώδης σημείωσε ότι ο Δήμος Χίου είναι ο πρώτος στον οποίο δίνεται δωρεάν υλικό από την ΕΕΑ και ότι το όφελος προς το Δήμο από την ανακύκλωση γυαλιού υπολογίζεται στα 150 περίπου ευρώ ο τόνος.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στα πλαίσια σύμβασης που έχει υπογράφει ο Δήμος με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΕΕΑ) και με τη ΔΙΑΝΟΧ, και εκτός του κάδου θα παραδοθούν και τρία οχήματα για τη μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών.

Στα πλαίσια της ίδιας σύμβασης θα τοποθετηθούν επίσης 700 συνολικά κάδοι ανακύκλωσης για τα άλλα τρία υλικά (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο) μέχρι και τον Ιούλιο, ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχουν τόσο τα Ψαρά όσο και οι Οινούσσες..

Σε ερώτησή μας ο Γ. Μπελέγρης τόνισε ότι η ανακύκλωση στα υπόλοιπα είδη γίνεται κανονικά και ότι με την άφιξη των 700 κάδων θα υπάρξουν και νέα σημεία όπου θα μπορούν οι δημότες να τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρόσφυγες στη Χίο, ανακοίνωση Λιμεναρχείου
Επόμενο άρθροΓραφείο Τύπου στην 96 ΑΔΤΕ για καλύτερη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας