Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος Δασκάλων: φωνάζει για υποβάθμιση δημοτικών Καλλιμασιάς, Νενήτων- Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Αντ....

Σύλλογος Δασκάλων: φωνάζει για υποβάθμιση δημοτικών Καλλιμασιάς, Νενήτων- Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Αντ. Μιχαηλίδης

24

Ως «μπλοκάρισμα» στην προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών σε 10/θεσιο και την επαναπροαγωγή των Δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς – Νενήτων σε 6/ θέσια, χαρακτηρίζει εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας με τη οποία ανακαλείται περσινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέα Μιχαηλιδη, που επισημαίνει ότι η ανάκληση ζητείται γιατί η απόφαση αφορούσε στην ουσία μνημονιακές διατάξεις.

Ξεκαθαρίζει δε κατηγορηματικά ότι «Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δεσμευτεί με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε υποβιβασμούς σχολείων».

Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 306

ΘΕΜΑ: «Άμεση ανάκληση της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας για  μεταβολές σχολικών μονάδων».

    Με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας 16-02-15/25250/Δ2 ανακαλείται η με ΑΠ 206025/Δ2 17-12-147 με θέμα « μεταβολές σχολικών μονάδων Α’ βαθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016».

   Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη σημασία της πολιτικής αυτής απόφασης , αφού έρχεται να εντείνει τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης και εν προκειμένω να μπλοκάρει την προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών σε 10/θεσιο και την επαναπροαγωγή των Δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς – Νενήτων σε 6/ θέσια.

    Δίνεται με αυτή την εξέλιξη ένα χαστούκι στις τοπικές κοινωνίες των ακριτικών νησιών (Ικαρία- Λήμνο- Σάμο- Λέσβο- Χίο) που με υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθούν να κρατήσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες σε πλήρη λειτουργία και να παρέχουν χάρις την αυταπάρνηση των εκπαιδευτικών ποιοτική μόρφωση στα παιδιά του λαού.

Απαιτούμε:

·         Την άμεση κατάργηση της εγκυκλίου ΑΠ 25250/Δ2/16-02-2015.

·         Την άμεση υλοποίηση  της ομόφωνης απόφασης της ΔΕΠ Δήμου Χίου για :

α ) προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών σε 10/ θέσιο.

β ) την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων σε 6/ θέσια.

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργος                                                 Τσίγκος Στέφανος

Δελτίο Τύπου

Ανδρέα Μιχαηλίδη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Χίος, 8 Μαΐου 2015


Θέμα: Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με τις μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ΑΠ 25250/Δ2/16-2-2015 αφορά στην ανάκληση της εγκυκλίου  206025/Δ2/17-12-2014, που ζητούσε από τους Διευθυντές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης να καταθέσουν προτάσεις-εισηγήσεις για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς και μετατροπές).

Σε καμιά περίπτωση δεν αναστέλλει την απόφαση 132350/Δ4/8/9/2014(ΦΕΚ2385) που λήγει τον Ιούνιο και αφορά τα σχολεία  των Νενήτων και της Καλλιμασιάς, αλλά και άλλων σχολικών μονάδων του Β. Αιγαίου.

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δεσμευτεί με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε υποβιβασμούς σχολείων, αλλά αντίθετα θα εξετάσει συνολικά το πλαίσιο μεταβολών σχολείων, προς το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σχετικές πρωτοβουλίες για την ολοκληρωμένη και συνολική εξέταση του ζητήματος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦωτιά σε φορτηγό ΙΧ εν κινήσει στο Φραγκομαχαλά
Επόμενο άρθροΕκδήλωση ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των λαών