Αρχική Νέα Τοπικά Παγχιακό Συλλαλητήριο για το ΦΠΑ: Δυναμικό αλλά και επεισοδιακό με θέμα χαιρετισμού...

Παγχιακό Συλλαλητήριο για το ΦΠΑ: Δυναμικό αλλά και επεισοδιακό με θέμα χαιρετισμού Μηταράκη

26

  Με αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά,

πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Χίου.

Οι υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Χίου αλλά και τα καταστήματα του νησιού παρέμειναν κλειστά από τις 12.00 το μεσημέρι, ενώ με απόφαση του Δικηγορικού συλλόγου στάση εργασίας έκαναν και οι δικηγόροι.

Κεντρικό μήνυμα της συγκέντρωσης, «Όχι στην υποβάθμιση της ζωής μας», αφού όπως τονίστηκε από τους ομιλητές η κατάργηση της μείωσης, θα επιφέρει δραματικές αυξήσεις στα προϊόντα αλλά και στις υπηρεσίες,.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του νησιού, με κατάληξη τα γραφεία των δύο βουλευτών του νομού όπου τους παραδόθηκε το σχετικό ψήφισμα.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης στάθηκε αλληλέγγυος στα αιτήματα των συγκεντρωμένων πολιτών και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει όλοι οι νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αίτημα τη μη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

 

Επεισόδιο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, όταν ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης ζήτησε να απευθύνει χαιρετισμό και τμήμα των εκπροσώπων της Συντονιστικής επιτροπής το αρνήθηκε αφού είχε ληφθεί η απόφαση να μην κληθούν τόσο οι βουλευτές όσο και τα πολιτικά κόμματα.

 

Τελικά ύστερα από την ψύχραιμη παρέμβαση του προέδρου του εργατικού κέντρου Χίου και μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξουν αψιμαχίες μεταξύ των συγκεντρωμένων, ο κ. Μηταράκης μίλησε δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη βουλή ένα τέτοιο μέτρο, ενώ αποχώρησε από τη συγκέντρωση το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠΑΜΕ: Λαϊκή κινητοποίηση για ματαίωση νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, 12/6
Επόμενο άρθροΣύλληψη δύο 22χρονων για κατοχή ναρκωτικών