Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος Γυναικών Χίου: κάλεσμα σε συγκέντρωση ΠΑΜΕ

Σύλλογος Γυναικών Χίου: κάλεσμα σε συγκέντρωση ΠΑΜΕ

24

 ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 12 ΙΟΥΝΗ στις 7.00 μ.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς


Οι γυναίκες από τις λαϊκές οικογένειες συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ γιατί:

  • Δεν αποδεχόμαστε τον «έντιμο συμβιβασμό» της συγκυβέρνησης που σημαίνει φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια για εμάς και τα παιδιά μας.
  • Δε συμβιβαζόμαστε με τις κατακτήσεις που μας πήραν πίσω την περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους. Ένα χρέος που δεν είναι του λαού και συνεχίζουμε να ματώνουμε για να πληρώνεται κάθε δόση στους δανειστές.
  • Δεν ανεχόμαστε να στερούμαστε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, προληπτικές και διαγνωστικές εξετάσεις, το επίδομα μητρότητας και τοκετού, να «χρυσοπληρώνουμε» για το δικαίωμα των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή, στην παιδεία, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Και την ίδια στιγμή κυβέρνηση, Διοικήσεις ΟΑΕΔ ασφαλιστικών οργανισμών, Δήμων κα να δεσμεύουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των Πανεπιστημίων, της Τοπικής Διοίκησης.
  • Είναι εδώ όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που βάζει «θηλιά» στις ζωές μας και προετοιμάζονται για «νέα συμφωνία»- μνημόνιο. Η αναμονή δίνει «αέρα στα πανιά» συγκυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας για να συνεχίζουν το «πνίξιμο» των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, τη φοροαφαίμαξη κα.

Την ίδια στιγμή στο νησί μας οι διεκδικήσεις των εκπροσώπων της  Περιφέρειας και του Δήμου περιορίζονται στη μη κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ για τα νησιά. Με μόνο αυτό το αίτημα είναι σαν να λένε στην κυβέρνηση, πάρτε άλλα «ισοδύναμα» αντιλαϊκά μέτρα!

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

Ουσιαστική προστασία της μητρότητας, της υγείας των γυναικών στους χώρους δουλειάς. 

Μόνιμη και σταθερή δουλειά με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αποκατάσταση επιδομάτων (τοκετού, μητρότητας κλπ).

Απαγόρευση των απολύσεων εγκύων και άδειες μητρότητας ανάλογες με τις ανάγκες μητέρας και παιδιού.

Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τη λαϊκή οικογένεια.

Όχι στα νέα μνημόνια. Καμιά αύξηση με οποιαδήποτε μορφή στον ΦΠΑ, να καταργηθεί τώρα στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο φάρμακο, στο βιβλίο, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού και του ΟΤΕ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαγχιακό Συλλαλητήριο για το ΦΠΑ: Δυναμικό αλλά και επεισοδιακό με θέμα χαιρετισμού Μηταράκη
Επόμενο άρθροΑρωμα Μαστίχας στο Χαϊδάρι από τους Πυργούσους Αττικής (13/6)