Αρχική Νέα Τοπικά Δασαρχείο: δεν είχαμε αίτημα για αποκατάσταση δρόμου στη Νέα Μονή

Δασαρχείο: δεν είχαμε αίτημα για αποκατάσταση δρόμου στη Νέα Μονή

19

 «Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου που αφορούν δήθεν αδράνεια της υπηρεσίας, (Διεύθυνση Δασών Χίου) σας γνωρίζουμε τα κάτωθι, αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Διεύθυνση Δασών Χίου εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο στο οποίο επισημαίνει ότι “όσα αιτήματα υποβλήθηκαν στην υπηρεσία μας κατά το τρέχον και το προηγούμενο έτος έχουν απαντηθεί”:

Την 31ή Μαΐου 2015 αγροτικό αυτοκίνητο κατοίκου Καρυών Δήμου Χίου κινούμενος επαρχιακό δρόμο με κατεύθυνση από Αυγώνυμα προς Καρυές εξετράπη της πορείας του στην θέση «κρεμαστό νερό» της Ιεράς Νέας Μονής.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα ίχνη το αυτοκίνητο μερικά μέτρα πριν την υπάρχουσα καθίζηση του οδοστρώματος της επαρχιακής οδού η οποία συνέβη από τις βροχοπτώσεις του τρέχοντος έτους για άγνωστο λόγο βγήκε έξω από το κατάστρωμα του δρόμου πέρασε το υφιστάμενο κράσπεδο και ανέβηκε στο πρανές του που είχε μικρή κλίση και βεβαίως δεν έπεσε σε γκρεμό όπως αναληθώς αναφέρεται στα δημοσιεύματα.

Ο υπεύθυνος φορέας συντήρησής του επαρχιακού δικτύου (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χίου) μέχρι σήμερα δεν έχει υποβάλει κανένα αίτημα που να αφορά επεμβάσεις ή εργασίες αποκατάστασης του δρόμου για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από τις βροχοπτώσεις του τρέχοντος έτους.

 Όσα αιτήματα υποβλήθηκαν στην υπηρεσία μας κατά το τρέχον και το προηγούμενο έτος έχουν απαντηθεί.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις για την σχηματισθείσα αλληλογραφία μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος που έχει έννομο συμφέρον να λάβει από τη διεύθυνση δασών Χίου.

Αναφορές περί του ότι έχει υποβληθεί αίτημα για το σημείο που συνέβη το ατύχημα και δεν έχει απαντήσει η Διεύθυνση Δασών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση τα επείγοντα έργα και εργασίες που απαιτούνται για την άμεση αντιμετώπιση κινδύνων ακολουθούν την ειδική διαδικασία που αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου και δεν απαλλάσσονται Από την διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης».

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαιδί τραυματίστηκε από αυθαίρετη κατασκευή σε περίπτερο
Επόμενο άρθρο5ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ: “Να μην αφήσουμε την αλληλεγγύη να ναυαγήσει!”, 19-20/6