Αρχική Νέα Τοπικά ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ:Οι κάτοικοι της Αμανής και του Πελινναίου στη Χίο...

ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ:Οι κάτοικοι της Αμανής και του Πελινναίου στη Χίο έχουν εγκαταλειφθεί από γιατρούς

24


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ ΚΚΕ

Σοβαρές πολιτικές ευθύνες βαραίνουν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εγκατέλειψε χωρίς ιατρική φροντίδα τα 19 χωριά της Αμανής και τα 7 του Πελινναίου στη Β. Χίο αφού με απόφασή της δια της δεύτερης ΔΥΠΕ δεν δίνει τη δυνατότητα να καλύπτονται ιατρικά τα Περιφερειακά ιατρεία από Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Δευτέρα πρωί.

Τα χωριά παραμένουν για χρόνια χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές αφού δεν έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη. Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί ένας συνάνθρωπός μας στη Βολισσό (Αμανή) από καρδιακό επεισόδιο λόγω έλλειψης εφημερεύοντος γιατρού αν και το ιατρείο ήταν πλήρως εξοπλισμένο! Επίσης να κινδυνεύει ένας άλλος από πτώση ανεγειρόμενης οικοδομής στα Καρδάμυλα (Πελινναίο) όπου ήρθε αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ από το Νοσοκομείο Χίου (26 χιλιόμετρα απόσταση) να τον παραλάβει χωρίς γιατρό.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι είναι τώρα ώρα ευθύνης! Οι τοπικοί φορείς δεν μπορεί να παρακολουθούν παθητικά τη μοίρα που μας επιφυλάσσει το ΔΝΤ η ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Απαιτείται τώρα να διοριστούν μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές στο Κέντρο Υγείας Πυργίου, στα Περιφερειακά Ιατρεία Αμανής και Πελιναίου, Ψαρών και Οινουσσών.

Χίος 25/7/2015

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣπείρα επαγγελματιών “κτύπησε” 4 σπίτια στη Χίο, εξαρθρώθηκε στη Μύκονο
Επόμενο άρθροΣπείρα επαγγελματιών εξαρθρώθηκε στη Μύκονο, αναλυτικά δελτίο τύπου