Μελέτη για νερό ανακοίνωσε η Ελπίδα Τσουρή

  32

  Μελέτη για τον έλεγχο της ποιότητας νερού και την παρουσία βαρέων μετάλλων θα εκτελέσει το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με δήλωση της υφυπουργού Ελπίδας Τσουρή που επικεφαλής κλιμακίου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγιεινής και Περιβάλλοντος του υπουργείου Υγείας, έδωσε συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Δευτέρας.
  Η κα Τσουρή τόνισε ότι με τα στοιχεία που διαθέτουμε σήμερα δεν είμαστε σε θέση να διεξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ετσι η μελέτη που θα γίνει με δείγματα που θα λαμβάνονται με επιστημονικό τρόπο και θα εξετάζονται στα Κεντρικά εργαστήρια του Χημείου του Κράτους στην Αθήνα θα έχει ως στόχο να βρει και τη γενεσιουργό αιτία της παρουσίας υδραργύρου στο νερό.
  Μέχρι τότε ως καλύτερη λύση ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγιεινής και Περιβάλλοντος Μιχάλης Σαμπατακάκης, θεώρησε πως είναι η μη χρήση των ύποπτων γεωτρήσεων, ενώ όσο αφορά παλαιότερη οδηγία του για τη μίξη του νερού σημείωσε πως η ΔΕΥΑΧ δεν διαθέτει τις κατάλληλες δεξαμενές για το σκοπό αυτό.
  Για το πόσο επικίνδυνη για την υγεία των πολιτών είναι η παρουσία του υδραργύρου απάντησε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βασιλική Καραούλη, σημειώνοντας ότι πρέπει να εξεταστούν μια σειρά από παράγοντες.
  Η υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή τόνισε ότι για να δοθεί μακροπρόθεσμα λύση χρειάζεται η ολοκληρωμένη απάντηση στο θέμα του νερού, ενώ σημείωσε πως είναι σε καλό δρόμο το θέμα των φραγμάτων, ζητώντας τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των φορέων.
  Εν τω μεταξύ για την επόμενη Τετάρτη προετοιμάζεται συγκέντρωση με τη συμμετοχή πολλών μαζικών φορέων, ύστερα από πρωτοβουλία του ΟΜΑΣ, στην πλατεία Βουνακίου με αίτημα την επίλυση του προβλήματος του νερού.

  Διαφήμιση
  Προηγούμενο άρθροΙπτάμενη Νύφη στα Θυμιανά
  Επόμενο άρθροΟ Σύλλογος Φίλων Οινουσσών για τις εκλογές σε Οινούσσες