Αρχική Νέα Τοπικά Ετοιμα τα HOTSPOTS δηλώνει ο Π. Καμμένος- video πως αντέδρασε ο υπουργός...

Ετοιμα τα HOTSPOTS δηλώνει ο Π. Καμμένος- video πως αντέδρασε ο υπουργός σε χειροφίλημα από προσφυγάκι

17

Την πολύ καλή δουλειά και την λειτουργία του HOTSPOT στη ΒΙΑΛ διαπίστωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στο χώρο.

Προερχόμενος από τη Λέρο, όπου και εκεί είναι έτοιμο το HOTSPOT ο κ. Καμμένος έδωσε συγχαρητήρια στους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικά στους υπεύθυνους από πλευράς της 96 ΑΔΤΕ που προχώρησαν τάχιστα το έργο.
Ερωτώμενος για το ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι τα σύνορα της χώρας μας φυλάσσονται από τον ελληνικό στρατό.
 «Το ΝΑΤΟ είναι εδώ για συγκεκριμένη αποστολή. Η αποστολή είναι η επιτήρηση, η παρακολούθηση και η εφαρμογή της συνθήκης που λέει ότι όποιος διασώζεται στα χωρικά ύδατα είτε της Ελλάδας είτε της Τουρκίας, έχοντας ξεκινήσει από την Τουρκία θα επιστρέφει πίσω στην Τουρκία. Είναι μια συμφωνία που δεν επηρεάζει την εθνική κυριαρχία της χώρας.
…Η Τουρκία θα επιχειρεί μόνο στη δική της περιοχή. Θέλω να θυμίσω ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδας. Οποιεσδήποτε περεταίρω  συζητήσεις δεν ωφελούν σε τίποτα και δεν αφορούν την Ελλάδα», κατέληξε.

Από τις χειραψίες με τους πρόσφυγες αξίζει να αναφερθούν δύο σημεία. Όταν ένα μικρό αγοράκι προσπάθησε να του φιλήσει το χέρι για να το αποτρέψει και τέλος μετά τις δηλώσεις όταν δύο αγόρια 10 με 12 ετών θέλησαν να βγουν φωτογραφία μαζί του, και να καταγράψουν το γεγονός στο κινητό τους!

Να σημειώσουμε ότι στο κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο της ΒΙΑΛ, ανταποκρίθηκαν 30-40 άτομα, με αιτήματα το ανοικτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και την απομάκρυνση των νατοϊκών δυνάμεων, όπως και της FRONTEX.

Πανό που έβαλε γενικά κατά των πολιτικών χωρίς όμως διακριτικά κόμματος ή φορέα είχαν απλώσει και λιγότεροι από 10 διαδηλωτές, λίγο πιο μακριά από το πανό της ΑΔΕΔΥ.
Δυνάμεις αστυνομικών έστησαν αλυσίδα μπροστά από τα διαδηλωτές, φτιάχνοντας στην ουσία διάδρομο για να περάσει η αυτοκινητοπομπή που πέρασε στο εσωτερικό χώρο του HOTSPOT.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλληνικά Πετρέλαια, επίσκεψη στο HOTSPOT
Επόμενο άρθροΤροχαίο δυστύχημα με θύμα τον Παντελή Παντελίδη