Αρχική Νέα Τοπικά Αντιδράσεις στη δήλωση Λαζόπουλου για την αναπηρία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Αντιδράσεις στη δήλωση Λαζόπουλου για την αναπηρία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

29

 Αντιδράσεις ξεσήκωσαν τα όσα είπε ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του «Αλ Τσαντίρι» για την αναπηρία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

«Ο Σόιμπλε έχει δύο εμμονές. Όσο κι αν ακούγεται σκληρό αυτό που θα πω, όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μια καρέκλα, το μυαλό του καθηλώνεται σιγά, σιγά σε μία ιδέα. Εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη». 

 

Οι αντιδράσεις «Περιμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει για αυτή του την αναφορά και να απευθύνει μία συγγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία», ήταν η αντίδραση από τον πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη. Όπως είπε στο ΒΗΜΑ FM: «η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου δεν συνιστά καθήλωση αλλά μέσο κίνησης. Όπως ο κ. Λαζόπουλος χρησιμοποιεί τα πόδια του, κάποιος με κινητική αναπηρία χρησιμοποιεί το αμαξίδιο. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά».«Λάθη επαναλαμβανόμενα, παύουν να είναι λάθη. Ο κ. Λάκης Λαζόπουλος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια, δείχνει την εμμονή του απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία. Η απαξίωση των ανθρώπων με αναπηρία και η εμμονή στην αναπαραγωγή στερεοτύπων, αποτελεί απαξίωση της κοινωνίας και όλων εκείνων που την αποτελούν. Ο κ. Λαζόπουλος καλό θα ήταν να βρει άλλον τρόπο για να ασκεί κριτική. Ζητάμε να ζητήσει συγγνώμη. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει απέναντι στο 10% της ελληνικής κοινωνίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλληνικά Πετρέλαια, επίσκεψη στο HOTSPOT
Επόμενο άρθροΤροχαίο δυστύχημα με θύμα τον Παντελή Παντελίδη