Αρχική Νέα Τοπικά Σε ημερίδα για το προσφυγικό του Συνήγορου του Πολίτη μίλησε ο Δήμαρχος...

Σε ημερίδα για το προσφυγικό του Συνήγορου του Πολίτη μίλησε ο Δήμαρχος Χίου

26

 

Στη Διεθνή Ημερίδα της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη, στη Θεσσαλονίκη προσεκλήθη και συμμετείχε, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.

 Το κύριο θέμα της Διεθνούς Ημερίδας ήταν το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, με έμφαση στην αντιμετώπιση και διαχείρισή του στην περιοχή των Βαλκανιών.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι Ανεξάρτητων Αρχών από τα Βαλκάνια και πολλές χώρες της Ευρώπης, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών και Συνήγοροι αρκετών ευρωπαϊκών χωρών.

 Ως εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσκλήθηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς. 

Οι παραπάνω Δήμαρχοι συμμετείχαν στο στρογγυλό τραπέζι, το οποίο συντόνιζε ο υπεύθυνος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την Ελλάδα,Philippe Leclerc.

 Κατά την τοποθέτησή του, ανάμεσα σε άλλα, ο Δήμαρχος Χίου τόνισε την υπεύθυνη στάση της χιώτικης κοινωνίας στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, αλλά και τον καλό συντονισμό που επετεύθχη, με τη χρήσιμη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη Χίο.

 Παράλληλα, εντόπισε τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν, από εδώ και στο εξής,  στη λειτουργία του νέου κέντρου καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας στη ΒΙΑΛ, όπως και την ανάγκη ο κρατικός σχεδιασμός να αξιοποιήσει την αποδεδειγμένη εμπειρία της Χίου.

 Κυρίως, όμως, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης των οικονομικών κλάδων της τοπικής κοινωνίας, η οποία λειτουργεί σε συνθήκες παρατεταμένης πίεσης, για αρκετό χρονικό διάστημα.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ να παρακολουθήσετε την συνέντευξη του Μανώλη Βουρνού, στην ΕΡΤ3 για την πολύ σημαντική Διεθνή Ημερίδα του Συνηγόρου του Πολίτη, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (26ο λεπτό).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑριστείδης Ζαννίκος: για τον “ένα χρόνο αριστερά”
Επόμενο άρθροΤα αστέρια του αγγλικού ποδοσφαίρου αποκλειστικά στα κανάλια Novasports ! Έρχονται με το Κύπελλο Αγγλίας, το Super Cup Αγγλίας και τον τελικό του League Cup