Αρχική Νέα Τοπικά Συμμετοχή Δήμου Χίου σε σεμινάριο για τον πολιτισμό

Συμμετοχή Δήμου Χίου σε σεμινάριο για τον πολιτισμό

9

  
«
Πολιτιστικός προγραμματισμός στην τρέχουσα συγκυρία: πόλεις και πολίτες για τον πολιτισμό», είναι το θέμα του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνααπό την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα».
Από πλευράς Δήμου Χίου συμμετείχε η 
αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Βιβή Ποταμούση 
 
Στόχος 
 του σεμιναρίου ήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων, μέσα από εργαστήρια και παραδείγματα, με το στρατηγικό σχεδιασμό και τον πολιτιστικό προγραμματισμό των Δήμων, τις διαδικασίες διαβούλευσης και το πλαίσιο συμπράξεων με τον ιδιωτικό και τον τρίτο τομέα, αλλά και με την αναζήτηση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης.

Συμμετέχοντες από τους Δήμους Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Λάρισας, Νέας Σμύρνης, Μεταμόρφωσης, Ραφήνας – Πικερμίου, Χίου και Άνδρου, εκπρόσωποι αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών και κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό τομέα, καθώς και ερευνητές μετείχαν στην πρώτη επιμορφωτική δράση του Πλέγματος, που εγκαινιάζει έναν κύκλο σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις, με σκοπό την προώθηση του πολιτιστικού προγραμματισμού σε περιφερειακό επίπεδο.
Στην έναρξη του σεμιναρίου απεύθυνε χαιρετισμό ο  Μιχάλης Χρηστάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», που υπογράμμισε την ανάγκη επιμόρφωσης των στελεχών των ΟΤΑ σε ζητήματα πολιτιστικού προγραμματισμού, αλλά και την ανάγκη για διευρυμένες συνεργασίες μεταξύ Δήμων, κοινωνίας των πολιτών και ακαδημαϊκών φορέων.
   

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑριστείδης Ζαννίκος: για τον “ένα χρόνο αριστερά”
Επόμενο άρθροΤα αστέρια του αγγλικού ποδοσφαίρου αποκλειστικά στα κανάλια Novasports ! Έρχονται με το Κύπελλο Αγγλίας, το Super Cup Αγγλίας και τον τελικό του League Cup