Αρχική Νέα Αθλητικά Γιορτή στο βόλεϊ- final4 γυναικών κυπέλλου (VIDEO)

Γιορτή στο βόλεϊ- final4 γυναικών κυπέλλου (VIDEO)

73


Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Χίου η επίσημη συνέντευξη Τύπου του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών «Astra Airlines» που θα διεξαχθεί το διήμερο 4-5 Μαρτίου με την συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΓΣ Ηλιούπολης.
Ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ξεκινά στις 5.30 μ.μ. της Παρασκευής. Εισιτήρια υπάρχουν ακόμα μόνο για το 2ο ημιτελικό ΑΕΚ- Ηλιούπολης, δίνονται μόνο με επίδειξη ταυτότητας από τι κιόσκι στην πλατεία Βουνακίου.
Το ρεπορτάζ είναι από την επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Σιδέρης: «Γιορτή όπως αρμόζει στο κύρος της διοργάνωσης»

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ, Παναγιώτης Σιδέρης ανέφερε: «Η Χίος είναι ένα νησί που το συνδέει μακρά ιστορία και κουλτούρα πολιτισμού. Η διοργάνωση του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Γυναικών 2016 «Astra Airlines» θα αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή για την τοπική κοινωνία, τα νέα παιδιά και όλοι θα απολαύσουν ωραίο θέαμα από τέσσερις πολύ καλές ομάδες. Ταξιδεύσαμε όλοι μαζί από την Αθήνα, ομοσπονδία, ομάδες, διαιτητές, δημοσιογράφοι όπως αρμόζει στο κύρος μιας μεγάλης διοργάνωσης όπως είναι το Κύπελλο Ελλάδας. Θέλουμε σαν ομοσπονδία βόλεϊ να δείξουμε μία άλλη πλευρά, αλλά και το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Δημοτική Αρχή, τον Δήμαρχο, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπως και τα Σωματεία της Χίου. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και είμαστε βέβαιοι ότι οι αγώνες θα στεφθούν από επιτυχία. Παράλληλα με την διοργάνωση, θα διεξαχθεί σεμινάριο για προπονητές φυσικής αγωγής, είναι η δεύτερη φορά που θα συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια στη Χίο. Δίνεται η ευκαιρία μέσα από αυτή την διοργάνωση στα νέα παιδιά να επιλέξουν το άθλημα του βόλεϊ και έτσι να ενισχυθούν και τα τοπικά σωματεία».

Καράλης: «Να δείξουμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε τέτοιους θεσμούς»

Ο Αντιδήμαρχος Χίου, Δημήτρης Καράλης που εκπροσώπησε το Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού, καθότι ο τελευταίος χρειάστηκε εκτάκτως να μεταβεί στην Αθήνα, στην τοποθέτησή του τόνισε: «Θέλω να καλωσορίσω με την σειρά μου τις ομάδες. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή διοργάνωση και να δείξουμε ότι τέτοια event μπορούν να γίνουν με επιτυχία στο νησί μας».

Ποδιάς: «Έχουμε θέληση και αγάπη για το άθλημα»

Ο Πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Βόλεϊ, Τάσος Ποδιάς δήλωσε: «Καλωσορίζω τις αποστολές των ομάδων. Εμείς είμαστε καθαρά ερασιτέχνες, βάζουμε από τον ελεύθερο χρόνο και από τις άδειες μας τσέπες για να στήσουμε τον αθλητισμό στα νησιά μας. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τις ισχυρές ομάδες να έχουν καλές σχέσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ που μας ανέθεσαν την διοργάνωση. Θα έχουμε κάποια προβληματάκια γιατί μας λείπει η εμπειρία, αλλά έχουμε μεγάλη θέληση και αγάπη για το άθλημα. Η βία δεν υπάρχει στη Χίο και θα δείτε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Θα ήθελα να πω κι ένα ευχαριστώ στους «ανώνυμους», καθώς οι διοικητικοί και όλοι οι υπάλληλοι του νομικού προσώπου Χίου εργάζονται νυχθημερόν, καθώς επίσης και στους εθελοντές».Τέλος ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Παντελής Καμπούρης ανέφερε: «Τα εισιτήρια για τον 1ο ημιτελικό Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και τον τελικό έχουν εξαντληθεί από τις προεγγραφές. Υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για τον 2ο ημιτελικό ΑΕΚ- Ηλιούπολη».

Οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων υποσχέθηκαν όμορφο θέαμα στον κόσμο της Χίου ενώ τοποθετήθηκαν σχετικά με τα φαινόμενα βίας στον αθλητισμό λέγοντας με μια φωνή ότι η βία δεν έχει θέση στο βόλεϊ.

Η αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ζένια Τσίμα είπε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και χαρούμενη που βρίσκομαι σε αυτή την διοργάνωση και στην όμορφη Χίο. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια και να έχουν υγεία όλες οι κοπέλες. Εύχομαι τα παιχνίδια που θα γίνουν να είναι ήσυχα και να έχουν επίκεντρο μόνο το βόλεϊ. Θέλουμε να φανεί η ομαδικότητα του βόλεϊ. Τόσα χρόνια που παίζουμε αυτό μας έχει διδάξει».

Με τη σειρά της, η αρχηγός του Ολυμπιακού, Στέλλα Χριστοδούλου σημείωσε: «Όπως είπε και η Ζένια θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φορείς της Χίου για τη φιλοξενία. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ποιοτικό βόλεϊ και να χαρίσουμε θέαμα. Ας κερδίσει ο καλύτερος. Θέλουμε να γεμίσει το γήπεδο με νέα παιδιά που αγαπούν το άθλημα. Ο αθλητισμός πλάθει ολοκληρωμένους χαρακτήρες».Η αρχηγός της Ηλιούπολης, Μάρβι Γιοβάνη ανέφερε: «Είναι μια γιορτή για το βόλεϊ. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει ο Σύλλογος της Ηλιούπολης σε τέτοια διοργάνωση. Θέλουμε να είναι μια διαφήμιση για το άθλημα και για την Χίο. Ο αθλητισμός βοηθάει τα νέα παιδιά να βγουν από την βία και να πορευτούν στην ζωή τους».Παράλληλα, η αρχηγός της ΑΕΚ, Φαίη Κουνάδη: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που συμμετέχουμε σε αυτό το φάιναλ φορ. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Θέλουμε να ευχαριστηθούμε όλα τα παιχνίδια. Η βία δεν λύνει τα προβλήματα και σε κανέναν δεν αρέσει. Peace…».


Οι τέσσερις προπονητές των φιναλιστ ομάδων του F-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών 2016 «Astra Airlines» συμφώνησαν ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και ότι ο θεσμός του Κυπέλλου είναι ξεχωριστός καθώς κρύβει πάντα εκπλήξεις και οι αγώνες είναι εντελώς διαφορετικοί από αυτούς του πρωταθλήματος.

Κοβάτσεβιτς: «Να μη σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα αλλά το βόλεϊ»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάσεβιτς: «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Θέλω να δηλώσω επίσης τη συμπαράστασή μας στους μετανάστες που περνούν αυτή την δύσκολη φάση στη ζωή τους. Όλες οι ομάδες έχουν τους ίδιους στόχους, κάποιες έχουν περισσότερες πιθανότητες, κάποιες άλλες λιγότερες. Πριν την κλήρωση Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήμασταν τα φαβορί, αλλά τώρα θα πρέπει να παίξουμε μεταξύ μας και μόνο ένας θα παίξει τελικό. Πιστεύω ότι αν παίξουμε το βόλεϊ που μπορούμε τα πράγματα θα είναι καλύτερα και πιο εύκολα για εμάς. Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό για αυτές τις αναμετρήσεις. Οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους. Σίγουρα είναι διαφορετικό το κύπελλο από το πρωτάθλημα γιατί δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Αυτό που λέω όμως στις παίκτριες μου είναι να μην σκέφτονται το αποτέλεσμα, αλλά το πώς θα παίξουν το βόλεϊ που ξέρουν».Σε ερώτηση για τα τελευταία κρούσματα βίας σε αθλητικούς χώρους άλλων αθλημάτων και ποιο μήνυμα στέλνει το βόλεϊ είπε: «Στην πατρίδα μου έχουμε την κόντρα Ερυθρού Αστέρα- Παρτιζάν, αλλά στο άθλημα σπάνια μεταφέρονται οπαδοί από το ποδόσφαιρο. Εμείς στο βόλεϊ έχουμε μόνο το φιλέ που μας χωρίζει, τίποτα άλλο».

Ρούσης: «Θα τα δώσουμε όλα για τον τίτλο»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Ρούσης σχολίασε: «Θα ήθελα να σας πω ότι είμαι χαρούμενος που ο Παναθηναϊκός είναι παρών σε ακόμα ένα φάιναλ φορ. Έχει διπλή σημασία αυτή η διοργάνωση στη Χίο, λόγω όλων αυτών που συμβάντων στα ακριτικά νησιά με τους πρόσφυγες. Καλούμε τον κόσμο να ξεφύγει από την καθημερινότητα και να έρθει στο γήπεδο να απολαύσει βόλεϊ. Το κύπελλο δεν έχει σχέση με το πρωτάθλημα, επίσης δεν έχει σημασία τι έγινε στα προηγούμενα ματς. Ο θεσμός είναι διαφορετικός, βαραίνει και αγχώνει περισσότερο, γιατί κρίνεται τίτλος και το κίνητρο είναι μεγαλύτερο. Στόχος μας είναι ο τίτλος, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά θα τα δώσουμε όλα. Θα ήθελα οι παίκτριες μου να με εκπλήξουν και να κάνουν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δεν υπάρχουν μυστικά, η σεζόν έχει προχωρήσει αρκετά. Το παράπονο μου είναι ότι θα ήθελα μια φορά να ερχόμουν ως φαβορί».Στην ερώτηση για τη βία στα γήπεδα ανέφερε:
 «Είμαι γενικά κατά της βίας σαν άνθρωπος. Με τους αντίπαλους προπονητές και τις αντίπαλες αθλήτριες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα».Σε ερώτηση για την απουσία της Μαρίας Νομικού και για το αν η εμφάνιση στο Ρέντη (ήττα 3-2 ο Παναθηναϊκός) δίνει παραπάνω ελπίδες, ο τεχνικός των «πρασίνων» είπε: «Η Νομικού είναι βασικότατο στέλεχος. Η ομάδα χτίστηκε γύρω της. Είναι από τις σημαντικότερες προσθήκες που κάναμε το καλοκαίρι και μας θα μας έδινε παραπάνω λύσεις. Δυστυχώς δεν θα την έχουμε. Οφείλουμε να παίξουμε και για αυτή και να καλύψουμε το κενό της. Θα προσπαθήσουμε να μην φανεί η απουσία της. Όσο για την παρουσία μας στα ματς με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, κάτι δεν κάναμε σωστά, αφού τα χάσαμε και τα δύο. Ήμασταν βελτιωμένοι στο Ρέντη, αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα για να κερδίσουμε αύριο».Λυκογιάννη: «Κίνητρο η πρώτη μας παρουσία σε F-4»

Η προπονήτρια της ομάδας της Ηλιούπολης, Δήμητρα Λυκογιάννη σημείωσε: «Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το νησί της Χίου. Είναι μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο. Θέλουμε να δείξουμε με την παρουσία μας ότι άξια βρισκόμαστε σε αυτό το φάιναλ φορ. Σίγουρα εμείς δεν έχουμε αντίστοιχη εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις και ελπίζω αυτό να είναι ένα καλό κίνητρο για τους αγώνες. Στο κύπελλο κρίνεται ένας τίτλος και οι αθλήτριες πρέπει να βγάλουν το καλύτερο δυνατό.Αναφορικά με τα γεγονότα βίας, απάντησε με τη σειρά της: «Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση της Ομοσπονδίας να έρθει η διοργάνωση στη Χίο. Σίγουρα η κοινωνία πρέπει να ωριμάσει όπως αντιμετωπίζει το κάθε άθλημα. Το βόλεϊ ήταν πάντα ευγενές. Εύχομαι να αλλάξει ο φίλαθλος χώρος και να σταματησουν οι βίαιες εκφράσεις, το βόλεϊ είναι χαρά».Ρουμελιώτης: «Διαβασμένοι και παθιασμένοι»

Τέλος, ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανώλης Ρουμελιώτης είπε: «Ευχαριστούμε το Δήμο της Χίου και όλους τους φορείς μας δίνουν την ευκαιρία να επισκεφτούμε αυτό το όμορφο νησί και να δώσουμε χαρά στους κατοίκους του. Το φάιναλ φορ αυτό είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό με τα προβλήματα που έχουμε φέτος. Θέλουμε να φανούμε διαβασμένοι απέναντι στους αντιπάλους μας και παράλληλα παθιασμένοι. Ο κάθε προπονητής σε νοκ αουτ παιχνίδια έχει σκεφτεί σίγουρα κάποιες αλλαγές που μπορεί να φέρουν την ομάδα του σε πλεονεκτική θέση. Βέβαια οι ομάδες έχουν παίξει αρκετά παιχνίδια μεταξύ τους και γνωρίζονται καλά. Η επιτυχία της κάθε ομάδας είναι να μετατρέψει το άγχος σε θετική ενέργεια».Απαντώντας για τη βία στους αγωνιστικούς χώρους είπε: «Καταδικάζουμε επεισόδια σαν τα χθεσινά, πόσο μάλλον όταν γίνονται στο άθλημα μας. Τα αίτια είναι βαθύτερα δεν είναι μόνο οπαδικά. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι και πρέπει να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους. Εμείς οφείλουμε από την πλευρά να μην οξύνουμε τα πνεύματα και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: http://ilioupoliwomenvolley.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔύο ψηφίσματα για στήριξη της τοπικής οικονομίας λόγω προσφυγικού από Επιμελητήριο Χίου
Επόμενο άρθροΔιαφήμιση για το βόλεϊ- Ολυμπιακός & ΑΕΚ στον τελικό του Final4 κυπέλλου γυναικών